Pulja: Podignuto 14 optužnica protiv 18 osoba u vezi sa ometanjem izbora

pulja
FOTO: RTK

Nacionalni koordinator Tužilaštva za izbore na Kosovu, Laura Pulja, saopštila je da će krivični postupak protiv osoba koje su prekršile pravila izbora početi nakon što Centralna izborna komisija sertifikuje rezultate izbora.

„Čekamo krivične prijave iz CIK-a i IPŽP-a, kako bismo nastavili sa postupcima predviđenim zakonikom o krivičnom postupku. Međutim, takođe smo preduzeli neke konkretne korake na sopstvenu inicijativu, identifikovali smo nekoliko slučajeva i neki slučajevi su pod istragom“, rekla je Pulja u intervjuu za RTK.

Ona je istakla da je do sada podignuto 14 optužnica protiv 18 osoba.

„Ove optužnice su podnete u svim kosovskim tužilaštvima, u vezi sa ometanjem izbora kao što su: kršenje principa glasanja, povrede slobodne volje birača“, rekla je ona.

KoSSev: Podsetimo, od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora 6. oktobra, na Kosovu je podignuto više optužnica zbog „kršenja slobodne volje birača“, „tajnosti glasanja“, kao i „sprečavanja procesa glasanja“, a o tome više čitajte ispod:

Optužnice protiv sedam osoba zbog fotografisanja glasačkih listića

Tužilaštvo u Mitrovici: Podignute tri optužnice zbog ometanja glasanja

Podignuta optužnica protiv dve osobe koje su vršile pritisak na druge da glasaju za Srpsku listu

Štrpce: Optužnica protiv Srbina zbog „povrede slobodne volje birača“

Optužnice zbog glasanja u ime druge osobe

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.