Optužnice protiv sedam osoba zbog fotografisanja glasačkih listića

Foto: KoSSev

Osnovno tužilaštvo u Đakovici, Odeljenje za teška krivična dela, podiglo je optužnice protiv sedam osumnjičenih lica – L. G, A. H, E. L, B. J, Dž, K. N i B. H, zbog sumnje da su izvršili krivično delo – kršenje tajnosti glasanja, prenosi prištinska Koha.

Kako se navodi u saopštenju ovog tužilaštva, na raznim biračkim mestima u Đakovici i Orahovcu, tokom trajanja glasanja, osumnjičeni su kršili tajnost glasanja fotografisanjem glasačkih listića ličnim mobilnim telefonima.

Tužilaštvo smatra da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni izvršili ovo krivično delo, te je predložilo Osnovnom sudu u Đakovici da se oni osude, prenosi Koha.

Podsetimo, od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora 6. septembra, na Kosovu je podignuto više optužnica zbog „kršenja slobodne volje birača“, „tajnosti glasanja“, kao i „sprečavanja procesa glasanja“, a o tome više čitajte ispod:

Tužilaštvo u Mitrovici: Podignute tri optužnice zbog ometanja glasanja

Podignuta optužnica protiv dve osobe koje su vršile pritisak na druge da glasaju za Srpsku listu

Štrpce: Optužnica protiv Srbina zbog „povrede slobodne volje birača“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.