Štrpce: Optužnica protiv Srbina zbog „povrede slobodne volje birača“

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Srbina, D. Š, iz Štrpca zbog sumnje da je počinio krivično delo „kršenje slobodne volje birača“, saopštilo je ovo tužilaštvo prenosi Koha.

Prema optužnici, D. Š. je šestog oktobra na prevremenim parlamentarnim izborima na biračkom mestu 2306D, u selu Jažince, u opštini Štrpce, iskoristio ekonomsku i poslovnu zavisnost birača, dajući im smernice da glasaju za kandidate političke partije „Srpska lista“, prenosi ovaj prištinski list.

Kosovsko tužilaštvo zatražilo je da se okrivljeni proglasi krivim i bude osuđen zbog kršenja slobodne volje birača.

Prema Krivičnom zakoniku Kosova, za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do pet godina.

Saslušanje je zakazano za 30. oktobar.

Podsetimo, ovo nije prva optužnica koja je nakon izbora podginuta protiv lica koja su, kako je saopštilo kosovsko tužilaštvu u Gnjilanu, „u ime Srpske liste kršili slobodnu volju birača“. Prethodno su u Gnjilanu podignute optužnice protiv Ž. D. i V. B. koji su, kako se navodi u optužnici, od 26. septembra do 2. oktobra 2019. godine u opštini Klokot, u selima Vrbovac i Grnčare, kontinuirano pretili oštećenima O.K, S.K. i J.K.

Više o ovome čitajte u nastavku: Podignuta optužnica protiv dve osobe koje su vršile pritisak na druge da glasaju za Srpsku listu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.