Priština: U velikoj akciji uhapšene četiri osobe, osumnjičene za više krivičnih dela

Kosovska policija uhapsila je juče četiri osobe u prištinskom rejonu, kako kažu, članove kriminalne grupe, a koje pravosudni organi terete za više krivičnih dela – „ubistvo u pokušaju, teška telesna povreda, podmetanje požara, prinuda, oružje bez dozvole i izazivanje opšte opasnosti“.

Hapšenju ove četiri osobe sa Kosova, D.S, K.M, H.H I T.Š, prethodila je velika policijska akcija na četiri lokacije, a nakon istrage i praćenja osumnjičenih.

Policija precizira da je istraga pokazala da su oni koristili oružje sa ciljem zastrašivanja i povređivanja oštećenih.

„Žrtve su različitih profila, pri čemu su neke od identifikovanih žrtava direktno napadnute, a zadobile su i fizičke povrede“, navode iz KP.

U akciji hapšenja učestvovala je regularna policijska jedinica, ali i specijalci.

Nakon hapšenja u njihovim kućama i na imanjima izvršen je pretres, i to u cilju prikupljanja materijalnih dokaza.

„Zaplenjene su dve duge puške i četiri kratke, 45 metaka, dva vozila, četiri mobilna telefona, 5,000 evra, kao i tvrdi alat“, precizira policija.

Ovim putem KP apeluje na sve građane koji su bili ili su još uvek žrtve umešanosti u sličnim krivičnim delima – da to prijave najbližoj policijskoj stanici, ili putem telefonske linije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.