Predstava „Noć u kući gospodina Kolaka“ sutra u Mitrovačkom dvoru

Pozorišna predstava „Noć u kući gospodina Kolaka“, biće odigrana sutra od 19.00 časova u Mitrovačkom dvoru. Ulaz je slobodan.

Predstava se održava u organizaciji Studentskog centra „Priština“ – Kosovska Mitrovica i Studentskog parlamenta.

Režiju potpisuje Irfan Mensur, koji i igra u ovoj predstavi.

Uz Mensura, ostale uloge u ovom komadu igraju Boda Ninković i Vladimir Kerkez.

I ako je “Ne igraj na Engleze” komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, “Noć u kući gospodina Kolaka” je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno, a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju. Da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?, navodi pisac ovog komada.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.