Priština: Na Infektivnoj klinici leči se devet pacijenata, najmanji broj u poslednjih mesec i po dana

Koronavirus ambulanta
Foto: Aljban Bujari / KOHA

Devet pacijenata inficiranih virusom korona leči se na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Kosova u Prištini. U međuvremenu se očekuje da će pet pacijenata biti pušteno danas nakon što su se potpuno oporavili, kazao je infektolog Saljih Ahmeti (Salih Ahmeti) za prištinsku Kohu.

Ahmeti je dodao da su tri pacijenta na terapiji kiseonikom, dok je jedan u ozbiljnijem zdravstvenom stanju i nalazi se na intenzivnoj nezi.

„Uprkos našoj brizi i naporima, ovaj pacijent je i dalje u ozbiljnijem zdravstvenom stanju“, rekao je.

Za mesec i po dana ovo je najmanji broj obolelih od koronavirusa koji su hospitalizovani na ovoj klinici, piše dalje Koha i navodi da je prethodnih dana zabeležen pozitivan trend, odnosno smanjen je broj inficiranih i povećan broj izlečenih.

Prema poslednjim podacima kosovskog Instituta za javno zdravlje, do sada je ukupno registrovano 861 slučaj inficiranja virisom korona, 561 osoba je izlečena, a 27 je preminulo usled posledica COVID-19.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.