Prevare sa vozačkim dozvolama – optužnica protiv 31 osobe, traži se poništenje testova kandidatima

Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv 31 osobe zbog zloupotrebe službenog položaja i uzimanja mita, a u vezi sa izdavanjem vozačkih dozvola, saopšteno je iz ovog tužilaštva, a preneli su prištinski mediji.

Tužilac je ujedno zatražio dodatnu kaznu – zabranu bavljenja profesijom za 21 javnog službenika koji su umešani u izvršenje krivičnog dela, kao i ukidanje validnosti testova za vozačku dozvolu za 45 kandidata.

Iz tužilaštva ujedno navode da su u vezi sa slučajem podneli Osnovnom sudu u Prištini nalog za oglašavanje sedam svedoka saradnika i jedan sporazum o prihvatanju krivice.

Istraga o ovom slučaju vođena je dve godine od strane Odeljenja za teška krivična dela i Odeljenja za ekonomski kriminal i korupciju.

Prištinski mediji podsećaju danas da su osumnjičeni uhapšeni u julu 2019, među kojima je bilo 16 zvaničnika Ministarstva za infrastrukturu i saobraćaj, za koje se sumnja da su umešani u manipulacijama sa vozačkim dozvolama.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.