Predsedništvo kosovske skupštine razmatralo Bahtirijevu peticiju

Sednica Predsedništva skupštine Kosova
Foto: Skupština Kosova

Predsedništvo Skupštine Kosova juče je zasedalo po prvi put ove godine. Odlučeno je da se sledeća plenarna sednica skupštine zakaže za kraj meseca, a na agendi predsedništva je bila i peticija za „ujedinjenje Mitrovice“ koju je pokrenuo gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

Sledeća plenarna sednica Skupštine Kosova zakazana je za 30. januar kada će se, između ostalog, u drugom čitanju razmatrati i nacrt Zakona o budžetu za 2019.

Podsećamo, svoje glasove za ovaj zakon, opoziciona PSD je uslovila na sednici krajem decembra. Među pet uslova za glasove 12 članova ove poslaničke grupe je i smena kosovskog ministra poljoprivrede, Nenada Rikala.

Pored toga, na agendi predsedništva se našla i peticija za ujedinjenje Južne i Severne Mitrovice koju je u sredu gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri podneo Skupštini Kosova. Peticiju je, prema rečima prvog čoveka Južne Mitrovice potpisalo 16.594 građana, među njima i Srbi iz Severne Mitrovice.

Predsedništvo je ovu peticiju prosledilo vladi na mišljenje.

Bahtiri je peticiju pokrenuo nakon što je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, podneo ostavku na tu funkciju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.