Predsedništvo kosovske skupštine razmatralo Bahtirijevu peticiju

Sednica Predsedništva skupštine Kosova
Foto: Skupština Kosova

Predsedništvo Skupštine Kosova juče je zasedalo po prvi put ove godine. Odlučeno je da se sledeća plenarna sednica skupštine zakaže za kraj meseca, a na agendi predsedništva je bila i peticija za „ujedinjenje Mitrovice“ koju je pokrenuo gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

Sledeća plenarna sednica Skupštine Kosova zakazana je za 30. januar kada će se, između ostalog, u drugom čitanju razmatrati i nacrt Zakona o budžetu za 2019.

Podsećamo, svoje glasove za ovaj zakon, opoziciona PSD je uslovila na sednici krajem decembra. Među pet uslova za glasove 12 članova ove poslaničke grupe je i smena kosovskog ministra poljoprivrede, Nenada Rikala.

Pored toga, na agendi predsedništva se našla i peticija za ujedinjenje Južne i Severne Mitrovice koju je u sredu gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri podneo Skupštini Kosova. Peticiju je, prema rečima prvog čoveka Južne Mitrovice potpisalo 16.594 građana, među njima i Srbi iz Severne Mitrovice.

Predsedništvo je ovu peticiju prosledilo vladi na mišljenje.

Bahtiri je peticiju pokrenuo nakon što je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, podneo ostavku na tu funkciju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.