Povređen 11-godišnji srpski dečak u Kamenici, Petković i Hašani različito o pozadini slučaja

Jedanaestogodišnji M.S. srpske nacionalnosti povređen je danas u fizičkom kontaktu u Kamenici i medicinski je zbrinut u Domu zdravlja u tom mestu. Informaciju su potvrdili i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i portparol Kosovske policije Ismet Hašani, ali se, međutim, u potpunosti razlikuju informacije o pozadini i kvalifikaciji slučaja.

Kancelarija za KiM navodi da je dečaka, „bez ikakvog povoda, napala grupa starijih Albanaca i nanela mu povrede po licu“.

Dečak, inače učenik petog razreda osnovne škole “Desanka Maksimović”, je hospitalizovan u bolnici u Кosovskoj Кamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je
ogroman stres, naveo je Petković.

„Prema rečima njegovog oca sa kojim sam razgovarao, dečak je išao u prodavnicu što čini svakoga dana, međutim po povratku ga je napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku“, izneo je Petković svoja saznanja.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenjog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu.

„Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Кosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine koja politikom nekažnjavanja ide na ruku izgrednicima. Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju?“ – istakao je Petković.

Da li je u pitanju etnički motivisan napad na srpskog dečaka, ili dečja tuča?

Iz policije stižu drugačije informacije.

Potvrđujući da se slučaj dogodio danas oko 13:30, portparol Kosovske policije za region Vitine, Ismet Hašani (Hashani), za KoSSev, međutim, navodi da je u pitanju „dečja svađa“.

„Prema policijskim informacijama, dete se igralo u parku ispred svog stana u Kamenici, sa dva jedanaestogodišnja deteta, kada su se oni potukli sa svojim vršnjakom“, kazao je Hašani.

Potvrdio je da je dete medicinski zbrinuto u Kamenici i potom pušteno kući. Obavešten je centar za socijalni rad, i tužilac kako bi se razjasnile okolnosti tuče.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.