Posle noćašnje pucnjave i ranjavanja: Izvršeni pretresi na dve lokacije, zaplenjen pištolj

14:40 – Izvršeni pretresi na dve lokacije; zaplenjen pištolj

Kosovska policija je danas izvršila dva pretresa u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici, ali nije pronašla osumnjičene za sinoćnu pucnjavu ispred diskoteke "Dama" i pucnjavu na vozilo Kosovske policije u krugu bolnice, iako "zna koga traži". Pronađen je jedan pištolj, za koji će se tek naknadno utvrditi da li se radi o oružju koje je korišćeno u nekoj od noćašnjih pucnjava, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije. 

Povezani članci:

Tri hica na vozilo Kosovske policije parkirano ispred bolnice noćas

Ispred diskoteke Dama noćas tuča i vatreni obračun Zvečanaca i Mitrovčana: dvoje povređeno

"Izvršili smo dva pretresa i nismo pronašli osumnjičene, ali bitno je da znamo koga tražimo. Jedan pištolj je pronađen tokom petresa i on je uzet kao materijalni dokaz. Ne mora da znači da je to oružje i korišćeno, to će morati da se dokazuje. Niko nije uhapšen, osumnjičeni su poznati policiji i naćićemo ih," izjavio je za KoSSev zamenik regionalnog komandira Kosovske policije za Sever, Besim Hoti. 

On je, takođe, potvrdio da je jedan pretres izvršen u Kosovskoj Mitrovici, a jedan u Zvečanu. 

12:57 – U toku operativan rad Kosovske policije u Kos. Mitrovici i Zvečanu u vezi sa noćašnjim vatrenim obračunom

U toku je operativan rad Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, a u vezi sa noćašnjom tučom i vatrenim obračunom dve grupe mladića ispred diskoteke "Crna dama", potvrdio je za KoSSev zamenik regionalnog komandira Kosovske policije za Sever, Besim Hoti. 

Na terenu su do pre 15 minuta i u centru Kosovske Mitrovice, u blizini takozvanog crvenog solitera bili pripadnici interventne jedinice, koji su odbili da daju izjavu, ali su nezvanično potvrdili da je u toku policijska akcija.

U Zvečanu su se pripadnici interventne jedinice sa više vozila nalazili nešto ranije na ulazu u Zvečan, u blizini restorana "Sfension". I oni su bili uključeni u operativan rad u vezi sa noćašnjim događajem. 

Pretreseno je i više lokacija.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.