Posle Đurića, Vulina, Palme i Dačić pozvao da se glasa za Srpsku: Ona je jedini garant opstanka Srba na Kosovu

Posle direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, nekadašnjeg direktora ove kancelarije i ministra odbrane, Aleksandra Vulina, te predsednika Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme – Srbe sa KiM-a da glasaju na lokalnim izborima „Republike Kosovo“ za Srpsku listu pozvao je i predsednik Socijalističke partije Srbije, ministar spoljnih poslova Srbije i prvi potpredsednik srpske vlade, Ivica Dačić. Ovi izbori su od ogromne važnosti za naš narod i odlučuju o njegovoj sudbini na prostoru KiM-a – ocenio je. 

Nakon poziva ministra odbrane Srbije reagovao je kosovski premijer, Ramuš Haradinaj. 

Kazao je da on i vlada oštro osuđuju "akt intervencije srpskih institucija" u izbornu kampanju za lokalne izbore na Kosovu. O tome čitajte u posebnoj vesti. 

"Pobeda Srpske liste je jedini garant opstanka Srba na prostoru Kosova i Metohije. Ne dozvolimo nikome da unese razdor u jedinstvo srpskog naroda. Pozivam sve socijaliste i sve lјude koji imaju pravo glasa, da se ujedinimo kako bi naš narod na Kosovu i Metohiji mogao da ostvari prava koja mu pripadaju," istakao je Dačić, navodi se na zvaničnoj Internet stranici SPS-a. 

Izbori na Kosovu održavaju se za dva dana. Na njima učestvuje preko deset lisa kosovsko-metohijskih Srba, dok je jedino Srpska lista dobila podršku zvaničnog Beograda. 

Detaljnije o lokalnim izborima u nedelju i predizbornoj kampanji čitajte na našoj tematskoj stranici "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.