Danas dve poslednje sednice kosovskog parlamenta u prolećnom zasedanju

Sala kosovske skupštine
Kosovska skupština

Kosovska skupština održaće danas dve sednice. Najpre poslanike očekuje u 10 sati nastavak prethodne sednice a potom, pola sata kasnije, i plenarna sednica. Ovo su inače i poslednje sednice kosovske skupštine u ovom prolećnom zasedanju. U poslaničke klupe vratiće se, kako je prethodno najavila šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje, Mimoza Kusari Ljilja, drugog ponedeljka u septembru.

Poslanike u Prištini najpre očekuje glasanje o izveštaju sa preporukama za nadzor nad primenom Zakona br. 06/L-016 o poslovnim organizacijama, potom i pregled izveštaja sa preporukama u vezi sa problemima identifikovanim u KOSTT-u, kao i osnivanje Nezavisnog tela za izbor predsednika i četiri člana Odbora za razmatranje nabavki.

Na dnevnom redu plenarne sednice koja se održava pola sata kasnije, naći će se razmatranje Nacrta zakona o ratifikaciji Amandmana br. 1 Sporazuma zaključenog između Kosova i Mađarske u vezi sa Okvirnim programom za finansijsku saradnju, potom i izbor generalnog revizora Kosova.

Takođe na agendi kosovske skupštine naći će se i razmatranje četiri godišnja izveštaja za 2020. godinu, odnosno Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije, Regulatornog tela za vodosnabdevanje, Agencije za upravljanje memorijalnim kompleksima Kosova kao i Regulatorne komisije za javne nabavke.

Takođe, tu je i predlog Poslaničke grupe Srpske liste za zamenu člana u skupštinskom odboru, bez daljih detalja za sada.

Podsetimo, kosovska skupština tokom prethodne nedelje  sastala se tri puta. Na sednici koja je održana u petak glasalo se za međunarodne sporazume među kojima i za rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma, koja nije usvojena, takođe i za Nacrte Zakona o zagađenju vazduha i upravljanju industrijskim otpadom, koji su prošli u prvom čitanju. Sednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, jer opozicija nije u drugom delu htela da glasa za još dva međunarodna sporazuma koja su takođe bila na dnevnom redu. Pročitajte još:

Musljiu: Srpska kriminalna grupa deluje na Severu po naređenju Radoičića

Kosovski poslanici nisu usvojili rezoluciju da sprovedu Vašingtonski sporazum

Kurti: Divlja privatizacija fabrike na Kosovu pretvorila u tržne centre

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.