Musljiu: Srpska kriminalna grupa deluje na Severu po naređenju Radoičića

Ganimete Musljiu
Foto: Syri

Izvor: Koha ( Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Poslanica PDK, Ganimete Musljiu (Ganimete Musliu), rekla je na sednici Skupštine da na osnovu informacija koje ima, srpska kriminalna grupa zvana Bradonje deluje na severu i da ta grupa funkcioniše po nalogu Radoičića.

Ona je upitala ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlju (Xhelal Sveçla) da li je preduzeo bilo kakve korake da rastera ovu grupu i da je protera sa Kosova.

„Sumnja se da su na Kosovo ušli ilegalnim putevima, ali institucije znaju i još nisu preduzele ništa“, rekla je ona.

Musljiu se obratila premijeru Aljbinu Kurtiju govoreći da su kao opozicija znali da se oštro suprotstave, stoga i imaju odgovornost prema građanima jer je sever isti kakav je bio dok su vodili kampanju.

„Ako sever smatrate Kosovom, poslednji je trenutak da budete tamo i kažete tim građanima da upravljate sa severom zemlje“, rekao je Musljiu.

Danas je održana još jedna sednica kosovske Skupštine, treća ove nedelje. Na današnjoj sednici glasalo se za međunarodne sporazume među kojima i za rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma, kojie nije usvojena, takođe i za Nacrte Zakona o zagađenju vazduha i upravljanju industrijskim otpadom, koja su prošla u prvom čitanju. Sednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, jer opozicija nije u drugom delu htela da glasa za još dva međunarodna sporazuma koja su takođe bila na dnevnom redu. Šta se još dešavalo na današnjoj sednici čitajte u: 

Kosovski poslanici nisu usvojili rezoluciju da sprovedu Vašingtonski sporazum

Kurti: Divlja privatizacija fabrike na Kosovu pretvorila u tržne centrePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.