Uhapšena dva direktora i pet opštinskih zvaničnika u Peći zbog nelegalne gradnje

FOTO: KoSSev/Kosovska policija
FOTO: KoSSev/Kosovska policija

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim vremenskih odrednica; sinoćnje izdanje)

Dvojica direktora i još pet funkcionera uhapšeni su u sredu u opštini Peć, zbog sumnje da su počinili krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili službenih ovlašćenja“.

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je juče da je nakon istrage, a zbog sumnje u zloupotrebu službene dužnosti zarad nelegalne gradnje, prema nalogu tužioca, privedeno sedam osoba osumnjičenih za krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili službenog ovlašćenja“.

„Osnovno tužilaštvo u Peći, u koordinaciji sa Kosovskom policijom, odnosno Jedinicom za privredni kriminal i korupciju u Prištini, tokom današnjeg dana, prvobitno je u odgovarajuće policijske stanice sprovelo 7 osumnjičenih službenika, koji su nakon saslušanja, prema nalogu tužioca, upućeni u 48-časovni pritvor“, kaže se u saopštenju, prenosi Zeri.info

Pritvoreni su:

A. K. – direktor Direkcije za imovinsko – pravna pitanja u opštini Peć, M. N. – direktor Direkcije za katastar i geodeziju Peći, M. B. – građevinski inspektor u Upravi inspektorata u Peći, A. LL. – pravni službenik u Upravi za katastar i geodeziju u Peći, O. K. bivši radnik Uprave za imovinsko pravne poslove (još uvek zaposlen) u Peći, T i P. B. (Geometri sa licencom Kosovske katastarske agencije).

„Tužilac u ovom slučaju će u zakonskom roku sačiniti procenu eventualnih zahteva za osiguranje prisustva okrivljenih u krivičnom postupku“, navodi se u obaveštenju Tužilaštva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.