Ponovo oštećen optički kabl u Zubinom Potoku

FOTO: KoSSev

Optički kabl u vlasništvu Kosovske policije ponovo je meta napada u opštini Zubin Potok. Kako kažu iz policije, i ovog puta su ga oštetile nepoznate osobe.

„Možemo potvrditi da je pre nekoliko dana oštećen optički kabl u Zubinom Potoku“, potvrdili su za KoSSev iz policije u Prištini.

Kako dodaju, šteta na kablu je ubrzo i popravljena, te protok komunikacionih usluga i internet mreže funkcioniše bez problema.

Poručuju i da će u vezi sa novim slučajem oštećenja ovog kabla, voditi istragu.

Inače, radi se o desetom zabeleženom oštećenju optičkog kabla u vlasništvu KP u Zubinom Potoku za manje od dva meseca, i svaki put počinioci su bili nepoznati.

U prvom slučaju od 6. septembra kabl je oštećen u selu Kopiloviće i to na dva mesta. Šteta je tada procenjena na 5,000 evra.

Nedelju dana kasnije kabl je ponovo oštećen, odnosno presečen, takođe u selu Kopiloviće, ali i u selu Banje, a potom i u noći između 1. i 2. oktobra duž puta Zubin Potok – Brnjak, kao i 4. oktobra.

U opštini Zubin Potok, u prvoj polovini ove godine podignute su dve baze specijalne policije Kosova – u Donjem Jasenoviku i Brnjaku. Odlukom Vlade Kosova od 19. avgusta, eksproprisane su određene parcele u ovoj opštini.

Sredinom septembra kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, upozorio je da će odgovorni za ova krivična dela biti privedeni pravdi.

Kako je tada kazao, smatra da su sva oštećenja delo „određenih kriminalnih grupa“.

O tome čitajte u posebnim vestima:

Optički kablovi ponovo oštećeni u Z.Potoku – drugi put za 24 časa

Svećlja: Optički kabl meta tamošnjih kriminalnih grupa, to je kritična infrastruktura

Z.Potok: Oštećen optički kabal KP; Dudin krš: Jedan pobegao, jedan uhapšen za šverc drva; Zvečan: Prijavila dva slučaja porodičnog nasilja

Ponovo oštećen optički kabl Kosovske policije u Zubinom Potoku

Optički kabl KP još jednom oštećen u Z.Potoku, Hapšenje u Gračanici zbog nasilja u porodici

Z.Potok: Ponovo oštećen optički kabl Kosovske policije, šesti put za manje od mesec danaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.