Z.Potok: Ponovo oštećen optički kabl Kosovske policije, šesti put za manje od mesec dana

FOTO: KoSSev

Optički kabl u vlasništvu Kosovske policije u opštini Zubin Potok ponovo su, u noći između 1. i 2. oktobra, i to šesti put za manje od mesec dana, oštetila nepoznata lica, saopštila je Kosovska policija.

Novi slučaj dogodio se duž puta Zubin Potok – Brnjak, tačnije u mestu Gazivode u ovoj opštini.

Iz KP navode da istražuju i ovaj slučaj, koji je i sada okarakterisan kao oštećenje, uništenje ili uklanjanje javnih instalacija.

Inače, radi se o šestom zabeleženom oštećenju optičkog internet kabla u vlasništvu KP u Zubinom Potoku za manje od mesec dana, i svaki put počinioci su bili nepoznati.

U prvom slučaju od 6. septembra kabl je oštećen u selu Kopiloviće i to na dva mesta. Šteta je tada procenjena na 5,000 evra.

Nedelju dana kasnije kabl je ponovo oštećen, odnosno presečen, takođe u selu Kopiloviće, ali i u selu Banje.

Poslednji slučaj dogodio se 30. septembra i to u selu Ugljare.

Sredinom septembra kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, upozorio je da će odgovorni za ova krivična dela biti privedeni pravdi.

Kako je tada kazao, smatra da su sva oštećenja delo „određenih kriminalnih grupa“. 

„Svedoci smo da je bezbednosna situacija na severu potpuno drugačija od one koju smo nasledili. Među promenama je i to što što smo uspostavili signal za 044 i IPKO, ali i komunikaciju sa raznim institucijama, kroz dalje pružanje optičkog kabla koji je zapravo bio meta napada tamošnjih kriminalaca. Radi se o kritičnoj infrastukturi, bilo kakvo oštećenje kabla je ozbiljno krivično delo, na čemu naše institucije rade u kontinuitetu. Kada budemo imali konkretne informacije o tome ko nanosi štetu kablu, privešćemo ga pravdi i tražiti strogo kažnjavanje“, naveo je Svećlja.

O tome čitajte u posebnim vestima:

Svećlja: Optički kabl meta tamošnjih kriminalnih grupa, to je kritična infrastruktura

Z.Potok: Oštećen optički kabal KP; Dudin krš: Jedan pobegao, jedan uhapšen za šverc drva; Zvečan: Prijavila dva slučaja porodičnog nasilja

Ponovo oštećen optički kabl Kosovske policije u Zubinom Potoku

Optički kabl KP još jednom oštećen u Z.Potoku, Hapšenje u Gračanici zbog nasilja u porodiciPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.