Ponoš: Ozbiljno treba shvatiti pismo koje su zapadni parlamentarci uputili šefovima diplomatije SAD, Velike Britanije, EU…

Ozbiljno treba shvatiti pismo koje su zapadni parlamentarci uputili šefovima dilomatije SAD, Velike Britanije, EU, ali i specijalnim izaslanicima Lajčaku, Eskobaru i Piču, a kojim se zahteva promena kursa prema Srbiji u rešavanju kosovskog pitanja, izjavio je predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš gostujući na televiziji Nova S.

“Pismo je vrlo nepovoljno po Srbiju, koristi se vrlo tvrda retorika i traži se promena kursa prema Srbiji što podrazumeva primenu politike odvraćanja, a to je termin koji se koristio u odnosu prema bišem SSSR”, kazao je Ponoš, saopštila je Srbija Centar.

Naveo je da nema dileme da je ovakvo pismo rezultat albanskog uspešnog lobiranja i zapitao se šta je u međuvremenu radio zvanični Beograd.

“Izgleda da je Vučić trošio vreme lobirajući na Pinku, kod Porfirija, kod Dodika, vodeći računa o percepciji svojih glasača, a ne na realnoj situaciji”, rekao je Ponoš i dodao da “dok se javnost anestezira reklamiranjem orijentacije ka zapadu u izvođenju vlasnika Pinka i uz pomoć američkog ambasadora, u susret nam ide brzi voz”.

“Ima nekih kancelarija na zapadu gde više neće da dignu slušalicu kad Vučić zove. Mi možemo da likujemo zbog Vučića ali to nije dobro za ovu zemlju. Ako se nastavi sa spoljnom politikom koja ne vodi računa o nacionalnim interesima već o glasačkom telu SNS-a stići ćemo tamo gde smo bili pre 30 godina“, smatra Ponoš.

N1

Pročitajte još:

Kosovska vlada pozdravila pismo stranih političara koji od EU, SAD i V.Britanije traže oštriji pristup prema Srbiji

(Tagešpigel) „Rizici dalje eskalacije“: Strani političari u pismima EU i SAD zahtevaju veću distancu od SrbijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.