Bisljimi i Petković sa međusobnim optužbama o tome koja strana ne primenjuje Mapu puta o energetici

petković bisljimi
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Potpredsednik Vlade Besnik Bisljimi zatražio je od Srbije da primeni mapu puta za Energetski sporazum.

U objavi na Tviteru, Bisljimi je rekao da je primena ove mape puta hitna stvar.

„Sprovođenje mape puta za Energetski sporazum je hitno pitanje. Neplaćanje podstiče kriminalne aktivnosti na štetu poreskih obveznika i životne sredine. Kosovo je kontinuirano igralo konstruktivnu ulogu i sprovodilo sve obaveze. Očekujemo i zahtevamo isto od druge strane“, napisao je Bisljimi.

Kosovo i Srbija su u junu prošle godine usaglasile Mapu puta za sprovođenje energetskog sporazuma iz 2013. godine, po pitanju naplate električne energije u opštinama na severu Kosova.

KoSSev: Bisljimiju je sinoć, takođe putem ove društvene mreže – odgovorio direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom, Petar Petković.

On tvrdi da je strana koja opstruiše Mapu puta o energetici zapravo Priština.

„Beograd je u martu urgirao da se to pitanje reši, a potom smo u aprilu u Brisel došli sa svim ekspertima, a Bisljimi sam. Dva meseca čekamo odgovor Prištine. Jasno je ko sabotira sporazum!“, napisao je Petković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.