Pomoćnica Petra Petkovića obišla građevinske radove koje finansira Kancelarija u opštini Srbica

FOTO: Kancelarija za KiM

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, obišla je juče više sela u opštini Srbica, odnosno građevinske radove koji se realizuju u sklopu projekata koje finansira ova Kancelarije.

Stojković je obišla novoizgrađenu zgradu Tehničke škole u Suvom Grlu, koja je sada, kako navode iz Kancelarije, moderno opremljena.

„Danas smo u Srbici posetili sela Banje i Suvo Grlo. Obišli smo Tehničku školu u Suvom Grlu koju smo završili. Ovu školu pohađa 15 đaka Tehničke škole i 10 đaka Osnovne škole, od prvog do četvrtog razreda, istureno odeljenje. Time smo rešili ozbiljan problem, jer su deca išla u školu u neadekvatnim uslovima. Takođe smo u Suvom Grlu obišli ambulantu koju smo sanirali i adaptirali i kuću za lekare. Tako su stvoreni uslovi da meštani imaju dostupnog lekara u svako doba“, rekla je Stojković.

U toku ove posete, ona je takođe obišla i radove na izgradnji kuće Nenada Tomaševića, kojem je ova institucija pomogla u vidu građevinskog materijala, te ujedno otvorila i višenamenski objekat u mestu Banje koji će moći da koriste svi žitelji ove opštine.

„Ovaj višenamenski objekat je važan jer meštani nisu imali prostor u kojem će se okupljati i organizovati razne kulturne manifestacije. Ovo je samo deo projekata kojima pomažemo Srbicu, ali i ostale srpske sredine širom Kosova i Metohije i to ćemo nastaviti da činimo i u narednom periodu“, navela je Stojković koja je ujedno prisustvovala obeležavanju Bogojavljenja.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, ove nedelje je obišla i četvoročlanu porodicu Ristić iz Prilužja, koja živi u staroj kući, te najavila da će oni dobiti kompletno renovirani dom.

Sa svojim timom je posetila i obdanište „Car Konstantin i carica Jelena“, kojem je Kancelarija za KiM donirala opremu za kvalitetnije uslove boravka najmlađih meštana u ovom mestu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.