Kancelarija: Porodica Ristić iz Prilužja dobija renovirani dom

FOTO: Kancelarija za KiM

Četvoročlana porodica Miloša Ristića iz Prilužja, koja živi u staroj kući, dobiće kompletno renovirani dom, saopštili su iz Kancelarije za KiM, navodeći da oni finansiraju projekat.

Ristiće je juče obišla pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković i predsednik privremenog organa opštine Vučitrn, Milan Kostić.

„Ova domaćinska porodica i sama ulaže u svoju kuću i čine sve da opstanu na svom ognjištu i to nam je poseban motiv da im kao država Srbija i Kancelarija za KiM pomognemo. Mi ćemo to nastaviti i u narednom periodu“, kazala je Stojković.

Iz Kancelarije navode da Ristići nisu u stanju da sami renoviraju objekat, te da su se zahvalili na izdvojenim sredstvima.

„Mnogo nam znači ova pomoć, pre svega deci koja će da sede ovde, a i meni koji ulažem i za koga je Kosovo i Metohija jedna velika svetinja koju nikada neću napustiti. Nije nam teško i volimo da budemo ovde“, rekao je Miloš Ristić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM u Prilužju je boravila i kako bi se na početku godine uverila u stanje na terenu, tj. utvrdila prioritete izgradnje i ulaganja u ovu opštinu u narednom periodu.

„Danas smo u poseti opštini Vučitrn da započnemo novu radnu godinu, da obiđemo projekte koje smo finansirali, vidimo kako napreduju projekti koji su u realizaciji, kao i da čujemo od predsednika opštine i građana šta im je potrebno, kako da finansiranjem i ulaganjem dalje osnažimo našu opštinu, kako bi napredovala i bila sve bolja i bolja“, rekla je Stojković prilikom obilaska osnovne i tehničke škole u Prilužju.

Ona je sa svojim timom ujedno posetila obdanište „Car Konstantin i carica Jelena“, kojem je Kancelarija za KiM donirala opremu za kvalitetnije uslove boravka najmlađih meštana u ovom mestu.

„Tokom ove posete razmatrana je mogućnost proširenja objekta za veliku igraonicu koja bi ujedno služila i kao sala za fizičke aktivnosti i rekreaciju naših mališana u zimskom periodu“, istakla je Stojković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.