Policija ni kolegama ne oprašta saobraćajne prekršaje

police
Foto: Kosovo Police

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska policija nastavlja da apeluje na građane da budu savesni dok učestvuju u saobraćaju.

Istovremeno, kosovska policija nastavlja da sarađuje sa građanima kažnjavajući sve one vozače koji čine saobraćajne prekršaje, a koje građani fotografišu i snimaju.

Ovog puta policija je pokazala da je kaznila i svog kolegu, nakon što je fotografisan dok službenim automobilom pretiče na punoj liniji.

„Vozilo koje vidite na ovoj fotografiji pripada kosovskoj policiji, a nakon dobijanja relevantnih informacija identifikovan je i vozač i policija je preduzela odgovarajuće mere, uključujući izricanje novčane kazne ovom policajcu. Svi učesnici u saobraćaju, bilo da su policajci ili drugi, dužni su da se pridržavaju saobraćajnih pravila jer će se na sve primenjivati nulta tolerancija bez razlike“, kažu iz policije.

Podsećamo, kontrola saobraćajne policije je pojačana nakon tragičnog događaja koji se dogodio pre izvesnog vremena u Košarama kod Uroševca, gde je poginulo četiri članova porodice.

Potpukovnik Jeton Redžepi (Jeton Rexhepi) iz kosovske policije tokom okruglog stola na temu „Procena bezbednosti na putevima iz naučne i akademske perspektive“, koji su organizovali Mašinski fakultet Univerziteta „Hasan Priština“ i akademija „Tempuli“, naglasio je da je u poređenju sa 2019. godinom, 2021. godine broj smrtnih ishoda povećan za još 9 slučajeva.

Prema njegovim rečima, u periodu januar-maj 2021. godine 42 osobe su izgubile život u saobraćajnim nezgodama.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.