Podignuta optužnica protiv sedmorice u vezi sa zaplenom 400 kg kokaina u Lipljanu

Foto: abcnews

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv sedmorice muškaraca,  u vezi sa 400 kg kokaina koji je otkriven u prostorijama preduzeća „MC FOOD“ u Lipljanu prošle godine.

Optuženi – I. Š (Sh), F. V, K. Š (Sh), K. B, F. B, H. Š (Sh), N. M, terete se za „Učešće i organizovanje kriminalne grupe“, u vezi sa krivičnim delima „Neovlašćena kupovina, posedovanje, distribucija i prodaja opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga“, „Ometanje dokaza ili službenog postupka“, i „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“.

Kosovsko specijalno tužilaštvo je u optužnici, između ostalog, predložilo oduzimanje sredstava kojima su izvršena krivična dela, saopšteno je.

Podsetimo, 400 kg kokaina zaplenjeno je i ukupno sedam osoba uhapšeno u akciji realizovanoj 17. maja prošle godine u Lipljanu, u saradnji Kosovske policije i policijskih organa Italije, Albanije i američke DEA-e.

Kosovski tužilac Aleksander Ljumezi kazao je tada da je zaplenjen kokain vredan oko 20 miliona evra, a da su tokom istrage korišćene mere tajnosti, nadgledanje kretanja osumnjičenih iz Italije, pa sve do Kosova.

Osim droge, u akciji su zaplenjena još dva pištolja – jedan TT i drugi na gas, 59 komada metaka kalibra 7,62 mm, veći iznos novca, jedan automobil, 6 mobilnih telefona, 6 računara, dva laptopa, četiri DVR-a i jedan hard disk.

Osumnjičenima je odmah potom određena i mera jednomesečnog pritvora.

Povezane vesti:

Gazeta Express: Uhapšene dve osobe u nastavku akcije u kojoj je zaplenjeno 400 kg kokaina

Jednomesečni pritvor osumnjičenima u slučaju 400 kg kokaina

Uhapšeno sedam osoba u akciji zaplene 400 kg kokaina; Droga će biti uništena; Ambasada SAD čestita

Kamion sa oko 400 kg kokaina zaplenjen u LipljanuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.