Gazeta Express: Uhapšene dve osobe u nastavku akcije u kojoj je zaplenjeno 400 kg kokaina

FOTO: KP

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Specijalno tužilaštvo Kosova (PSRK) najavilo je nastavak istrage u predmetu zaplene 400 kilograma opojnih materija tipa kokain i danas, 23. septembra 2022. godine, izvršilo pretres na dve lokacije, po nalogu Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini.

Kao rezultat racija, pored zaplene materijalnih dokaza, uhapšene su dve osobe inicijala H. Š. (H.SH.) i N.M, sa Kosova.

KoSSev: U vesti Gazete Express nije precizirano kada se i gde sprovela akcija zaplene u čijem nastavku su danas uhapšene dve osobe.

Podsetimo, akcija u kojoj je zaplenjeno upravo 400 kilograma kokaina sprovedena je u maju prošle godine u Lipljanu kada je uhapšeno sedam osoba.

Dve osobe su uhapšene zbog osnovane sumnje da su počinile krivična dela i to: učešće i organizovanje kriminalne grupe; za krivično delo neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i prodaja opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci; kao i za krivična dela učinjena u saizvršilaštvu – ometanje dokazivanja ili službenog postupka i zastrašivanje u toku krivičnog postupka.

Pročitajte još:

Jednomesečni pritvor osumnjičenima u slučaju 400 kg kokaina

Uhapšeno sedam osoba u akciji zaplene 400 kg kokaina; Droga će biti uništena; Ambasada SAD čestita

Kamion sa oko 400 kg kokaina zaplenjen u Lipljanu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.