Srpsko ministarstvo odbrane: Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Vojska Srbije
FOTO: 021.rs

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je sve državljane Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji žele da obuku uniformu Vojske Srbije, da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem.

Poziv za prijavu je otvoren tokom čitave godine, a do kraja novembra traje prijavljivanje za decembarski uputni rok, navode iz Ministarstva.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave, kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

„Mladići i devojke koji se odluče da dobrovoljno služe vojni rok u stroju Vojske Srbije, pored mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara, biće im obezbeđene naknade putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, kao i vojna odeća i obuća“, navode iz ovog Ministarstva.

Dodaju i da se nakon odsluženja vojnog roka, zainteresovanim mladićima i devojkama pruža mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri.

Svi zainteresovani detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama, kao i na linku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.