PIK o slučaju kod Gračaničkog jezera: Policajac svedok, ranjeni mladići osumnjičeni

Posle Kosovske policije koja je danas potvrdila da je policajac koji je u selu Mramor kod Gračaničkog jezera u nedelju ranio dva mladića- zapravo uzvratio vatru, večeras se oglasio i kosovski policijski inspektorat sa potvrdom da je došlo do „razmene vatre“, te da se sumnja da su dve osobe prethodno napale i policajca i društvo u kojem se nalazio na izletu. Ranjeni mladići koji su prvi pucali, sada su u svojstvu osumnjičenih, dok je policajac Š.A. svedok.

Policijski inspektorat Kosova je 1. maja 2022. godine primio obaveštenje Kosovske policije da je u selu Mramor došlo do incidenta sa pucnjavom u kojoj je učestvovao policajac, ponovili su i večeras na početku saopštenja u Piku – ono što su upravo saopštili već u nedelju uveče, tada bez ikakvih drugih detalja.

„Policajac Š.E. je dok je bio na izletu sa prijateljima, bio umešan u razmenu vatrenog oružja sa dva naoružana civila. Policajac je prilikom ove razmene vatre, službenim oružjem ranio dve osobe za koje se sumnja da su napale policajca i njegove saputnike koji su bili sa njim na izletu“, navodi sada PIK.

Dvojica osumnjičenih za umešanost u incident zadobili su rane od vatrenog oružja, operisani i ostaju na lečenju u Univerzitetskom kliničko bolničkom centru u Prištini, potvrdio je takođe PIK.

„Državni tužilac je naložio da se u ovoj fazi istrage pokrene krivični postupak protiv dvojice građana koji se nalaze u ovom predmetu, zbog sumnje da su počinili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i neovlašteno držanje oružja, te da se predmet procesuira kroz odgovarajuću proceduru. Dok se zdravstveno stanje povređenih ne poboljša, oni će biti pod policijskim nadzorom. Policijski službenik Š.E., u ovoj fazi istrage ostaje u svojstvu svedoka i slučaj će istražiti Policija Kosova, u koordinaciji sa istražiteljima PIK-a i državnim tužiocem“, naveo je dalje PIK, naglašavajući:

„Zbog intenzivnih istraga i očuvanja integriteta istrage u ovoj fazi istrage ne smemo davati dalje informacije. Pozivamo svakog građanina koji ima saznanja o ovom slučaju da obavesti Policiju Kosova, Policijski inspektorat Kosova ili Državno tužilaštvo“.

Šta se događalo kod jezera Badovac, tj. Gračaničkog jezera čitajte u:

KP potvrdila da je pucano na policajca u selu Mramor i da je on uzvratio

Oružani incident kod Gračaničkog jezera sa etničkom pozadinom?

Mediji: Policajac osumnjičen da je pucao i ranio dve osobe u blizini BadovcaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.