KP potvrdila da je pucano na policajca u selu Mramor i da je on uzvratio

Gračaničko jezero
FOTO: RTK2

Kosovska policija oglasila se danas povodom prekjučerašnje pucnjave na Gračaničkom jezeru u selu Mramor. Oni potvrđuju da su dvojica muškaraca pucala na policajca koji se tu nalazio, na šta je on potom uzvratio paljbom.

O slučaju pucnjave na Gračaničkom jezeru 1. maja inicijalno su istog dana pisali kosovski mediji, navodeći da je pripadnik Kosovske policije ranio dve osobe, što im je potvrđeno iz PIK-a.

Dan kasnije, odnosno juče, sa srpske strane pojavile su se nove informacije, kao i svedočenje Marka Petkovića koji je opisao ovaj događaj.

Petković i još desetak srpskih mladića i devojaka boravili su tu povodom proslave praznika rada – 1. maja.

„Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama je po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao je do njih i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas. Jedan od drugova je povikao da se spustimo prema zemlji i od metaka nas je zaštitio krovni deo karoserije automobila. Prijatelj policajac je uzvratio paljbu kada su napadači krenuli da beže prema selu Mramor“, rekao je Petković juče za RTS i Kosovo online. 

Kako je RTS juče naveo, napadači su pucali sa motora.

Slične navode za KoSSev je izneo i navodni svedok koji je zatražio anonimnost, sa tvrdnjom da je grupa srpskih mladića i devojaka napadnuta na etničkoj osnovi i to „samo zato što su slušali srpsku muziku“, te da se nije radilo „o obračunu policajca“ jer je policajac koji je navodno uzvratio vatrom, bio u civilu, a da albanski mladići nisu znali da se radi o pripadniku Kosovske policije.

Kosovska policija danas je potvrdila da je policajac uzvratio vatru na napad.

U svom saopštenju oni navode da im je prijavljeno da su dvojica muškaraca sa Kosova pucala na policajca u selu Mramor 1. maja u 15.15 časova.

„Policajac je reagovao takođe pucnjavom, usled čega su dvojica osumnjičenih povređena i upućena na medicinsko zbrinjavanje“, navela je KP.

Oni preciziraju da su na licu mesta pronašli 15 čaura, dok su kod osumnjičenih pronašli motocikl i pištolj marke Zoraki bez metaka.

Slučaj nastavlja da se istražuje.

Incident je juče osudila Kancelarija za KiM, Srpska lista, kao i gradonačelnica Gračanice, Ljiljana Šubarić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.