Mediji: Policajac osumnjičen da je pucao i ranio dve osobe u blizini Badovca

FOTO: KoSSev

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno prevedden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Jedan policajac sumnjiči se da je pucao iz vatrenog oružja na dve osobe koje je ranio. Incident se dogodio u naselju Susteka u prištinskom selu Mramor.

Vest je za Kallxo potvrdio Bajram Fetahu, iz Policijskog inspektorata Kosova. Prema Fetahuovim rečima, istražitelji PIK-a reagovali su na informaciju da je policajac osumnjičen da je pucao na dve osobe. Za sada, prema Fetahuovim rečima, još uvek nije došlo do hapšenja dok je istraga u toku.

Vest je potvrdio portparol policije za region Prištine Agron Borovci:

„Oko 15:30 primljena je informacija o prostrelnoj rani. Policija je izašla na lice mesta i na osnovu prvih podataka sumnja se da su dve osobe zadobile prostrelne rane“, rekao je Borovci i dodao da su povređeni upućeni na lečenje u Univerzitetski klinički centar Kosova.

„Do sada nema dodatnih informacija o razlozima pucnjave iz vatrenog oružja od koje su dve osobe povređene.“

Policijski istražitelji su pokrenuli istragu radi rasvetljavanja svih okolnosti koje karakterišu slučaj“, rekao je na kraju Borovci.

KoSSev: U međuvremenu ranjavanje dva mladića, potvrdila je i RTK, pozivajući se takođe na izjavu portparola policije Borovcija.

Ranjavanje se dogodilo u blizini jezera Badovac, povređeni mladići imaju 23 i 28 godina.

RTK ne navodi da je pucao policajac, ali se oglasio i policijski inspektorat Kosova: „Obaveštavamo vas da je PIK danas dobio informaciju od Kosovske policije da je u selu Mramor došlo do incidenta sa vatrenim oružjem u koje je učestvovao policajac. Istražitelji PIK-a, u skladu sa mandatom PIK-a, istražuju ovaj slučaj i blagovremeno ćemo vas obavestiti o toku ovih istraga“, navedeno je u saopštenju.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.