PIK: Pucao na policajce nakon ranjavanja žena u K.Polju, odbio da se preda, pa upucao sebe

Izvor: Kallxo (Deo teksta je preveden sa albanskog)

Dve žene – majka i ćerka, povređene su juče od strane jedne osobe u Kosovu Polju. Njima je ukazana lekarska pomoć u UKCK-u, dok se sumnja da je osumnjičeni tokom razmene vatre sa Kosovskom policijom upucao sebe i preminuo.

U današnjem policijskom izveštaju se navodi da još uvek nisu poznati uzroci zbog kojih je pucano na žrtve.

U vezi sa ovim slučajem, u odgovoru za Kallxo.com, Policijski inspektorat Kosova je saopštio da za sada nema sumnje u bilo kakvo nezakonito postupanje policije.

PIK je naveo da su inspektori Inspektorata po dobijanju obaveštenja izašli na teren gde su, u koordinaciji sa ostalim policijskim timovima i tužiocem, preduzeli više uviđajnih radnji.

„Na osnovu ovih istražnih radnji, do sada nema sumnje o bilo kakvoj nezakonitosti policijskih službenika“, navodi se.

U odgovoru stoji da je informaciju o slučaju koji se dogodio na putu „Besa-Bese“ u Kosovu Polju, PIK dobio juče u večernjim satima.

PIK je saopštio da su policijski službenici dobili informaciju o lokaciji osumnjičenog, kome su naredili da se preda.

Kako je saopšteno iz Inspektorata, isti muškarac se sumnjiči da je pucao iz pištolja na policijske službenike, a da je prilikom razmene vatre sa policijom, pucao u sebe i poginuo.

U odgovoru se dalje navodi da se od istražitelja PIK-a očekuje da u saradnji sa nadležnim tužiocem preduzme i druge istražne radnje radi rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa slučajem.

Više o ovom slučaju čitajte u tekstovima:

 

Osumnjičeni napadač na majku i ćerku usmrćen, ali bez potvrde i kako

 

U pucnjavi u Kosovu Polju teško ranjene majka i ćerka

 

Krađa na Severu – prijavio da su mu polomili staklo i ukrali akumulator iz vozilaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.