PIK: Danas uhapšena još dva policajca, na Jarinju i u Južnoj Mitrovici

Dva policijska službenika D.P. i V.T. uhapšena su danas na prelazu Jarinje i u Južnoj Mitrovici u nastavku operacije „Krijumčarenje“ koju od 28. maja sprovodi Policijski inspektorat Kosova u saradnji sa Kosovskom policijom, saopštili su iz PIK-a. 

Ova dva lica uhapšena su danas u popodnevnim časovima i određeno im je 48-časovno zadržavanje.

Sprovođenju ove operacije prethodila je višemesečna istraga, dodaju iz PIK-a.

Podsetimo, juče je uhapšena još jedna pripadnica Kosovske policije B.T. iz Zubinog Potoka.

U utorak, 28. maja, u ranim jutarnjim časovima specijalne jedinice Kosovske policije sprovele su akciju u četiri opštine na Severu Kosova, ali i u tri opštine na jugu. Tokom akcije uhapšena su lica koja se sumnjiče da su umešana u krijumčarenje, organizovani kriminal, korupciju i zloupotrebu službenog položaja. Iz PIK-a je tog dana saopšteno da je uhapšeno ukupno 19 policijskih službenika, od toga 11 Srba, četiri Albanca i četiri Bošnjaka, kao i 9 građana. 

Međutim, u izjavi za KoSSev, advokat Nebojša Vlajić precizirao je da je u ovoj akciji hapšenja koju je sprovela specijalna jedinica Kosovske policije uhapšeno 20 osumnjičenih policajaca i 10 civila osumnjičenih za učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

Međutim, tokom akcije, privedeno je i 10 građana koji nisu povezani sa širom istragom Policijskog inspektorata Kosova i Specijalnog tužilaštva Kosova i koji se terete da su navodno sprečavali službena lica u obavljanju službene dužnosti. Šestorica od ovih drugih deset civila juče su saslušani i braniće se sa slobode.

Tokom ove policijske akcije, pričinjena je veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima, ali i povređeno više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka.

Više o akciji hapšenja Kosovske policije čitajte u:

Uhapšena još jedna pripadnica policije iz Z. Potoka; Policija traži i kolegu Bojića?

Odbijen predlog za određivanje pritvora šestorici Srba iz Zubinog Potoka

Policijska akcija na Severu i jugu: Uhapšeni policajci Srbi, Bošnjaci i Albanci među njima i starešine, sumnjiče se kao deo organizovane kriminalne grupePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.