Petković obišao i Zubin Potok, Vulović zahvalan na podršci

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, nastavlja posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Zubinog Potoka gde se, prema rečima gradonačelnika, Srđana Vulovića, sve gradi sredstvima Vlade Republike Srbije.

Kako je najavljeno iz Kancelarije za KiM, Petković je obišao zgradu Doma kulture „Stari Kolašin“ i tom prilikom svečano otvorio Galeriju u kojoj je postavljena izložba radova Nikole Bradića „Gračanica u bojama budućeg veka“, posvećena obeležavanju sedam vekova manastira Gračanica i njenom ktitoru Sv. Kralju Milutinu.

Šta je još iz opštine Zubin Potok poručio Petković, pročitajte: Petković: „Ništa se spektakularno neće desiti 14. decembra“

Obišao je i čitaonicu „Grigorije Božović“, čiju je rekonstrukciju, uređenje i opremanje finansirala Kancelarija za KiM.

Tokom planiranog obilaska završnih radova na zgradi sa dvanaest stambenih jedinica, kao i početka radova na izgradnji stambeno-poslovnih blokova A i B, sa dvadeset, odnosno trideset devet stanova, koji su, kako je navedeno, namenjeni zbrinjavanju mladih bračnih parova, interno raseljenih porodica, kao i stambeno ugroženog stanovništva sa teritorije opštine Zubin Potok, medijima se obratio i gradonačelnik Opštine Zubin Potok, Srđan Vulović.

On je izrazio zadovoljstvo zbog posete direktora Kancelarije za KiM i zahvalio na poseti.

“Opština Zubin Potok nema sopstvenih prihoda, i sve što se radi u Opštini Zubin Potok je sredstvima Vlade Republike Srbije”, rekao je Vulović ispred gradilišta na kom se podižu dve zgrade sa 59 stambenih jedinica i 12 lokala, koji skupa vrede 172 miliona dinara.

Uz ovu investiciju, Vulović je najavio i još jednu, novu investiciju od 207 miliona evra za Regionalni vodovod za sledeću godinu.

„Svi znamo da je Gazivode u Zubinom Potoku, a mi Kolašinci nemamo naš sopstveni vodovod. Zapravo imamo, ali nije trenutno u funkciji na način da zadovolji sve građane“, rekao je Vulović.

Uz to, u toku je i nabavka opreme za tapacirani nameštaj za fabriku „Simpo“ u ovoj opštini, a finansira se i pogon za izradu sobnih vrata vredan 42 miliona dinara.

„Vlada Republike Srbije na čelu sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, izuzetno mnogo vodi računa i o Zubinom Potoku i o Severu Kosova, a posebni akcenat daju na našu braću koji žive južno od Ibra“, naveo je Vulović.

Petković je posetu Zubinom Potoku završio obilaskom socijalno ugrožene, sedmočlane porodice Biševac u selu Jabuka, kojoj je izgrađena kuća sredstvima Kancelarije za KiM.

Petković je dvodnevnu posetu KiM započeo ispred KBC u Kosovskoj Mitrovici gde ga je dočekao direktor centralne zdravstvene ustanove na Severu Kosova, dr Zlatan Elek, uz veću grupu zdravstvenih radnika. Nakon sastanka sa rukovodiocima bolnice, bez prisustva medija, obišao je novu PCR laboratoriju.

Nakon obilaska KBC i laboratorije, i sastanka sa rukovodstvom Srpske liste, Petković se uputio ka Banjskoj.

Najpre je obišao manastir Banjska gde se sastao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, da bi prvi dan posete završio obilaskom Zdravstveno–turističkog kompleksa „Rajska banja“, koji je izgrađen sredstvima upućenim preko ove Kancelarije.

Opširnije o prvom danu zvanične posete pročitajte u:

„Srbija i SPC dva nesalomiva stuba srpskog opstanka na KiM“

Petković na Severu: Ispred bolnice sa dr Elekom, Srbija misli o vama

Dr Elek: Stotinjak inficiranih zdravstvenih radnika, ali nas ima dovoljno i stimulisani smo za radPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.