Kosovska policija širom Kosova hapsi za šverc

Kosovska policija potvrdila je da je širom Kosova u toku policijska akcija protiv šverca. 

Akcija je započela u ranim jutarnjim satima u više rejona na Kosovu – Prištini, Peći, Južnoj i Severnoj Mitrovici, potvrdila je Kosovska policija u najnovijem saopštenju.

„Sve policijske akcije sprovedene su u koordinaciji sa nadležnim sudovima i tužiocima, po nalogu inspekcija, a pretresi su sprovedeni na različitim lokacijama kao što su stanovi, poslovne prostorije, magacina itd.

U akciji su pored više jedinica kosovske policije učestvovale i jedinice kosovske carine, a zaplenjena je roba koja će se koristiti kao dokaz u daljem postupku.

Do sada je zaplenjena roba različitog porekla.

I u Severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu u toku je akcija policijskih jedinica iz Prištine u vezi sa sprečavanjem šverca.

Došlo je do sukoba građana koji negoduju, pre svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji.

Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.

Novinari KoSSev portala sprečeni su da izveštavaju sa terena i napadnuti su tokom obavljanja svog zadatka. Opširnije u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.