Petković: Jedini koji predstavlja opasnost za mir na ZB je „mali balkanski Hitler Aljbin Kurti“

Petković
FOTO: KoSSev

„Poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu“, istakao je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Reakcija stiže nakon što je kosovski premijer, Aljbin Kurti, u sinoćnjem autorskom tekstu koji je objavio na svom Fejsbuk profilu, još jednom iskoristio priliku da Srbiju predstavi kao ruskog saveznika i pretnju bezbednosti na Zapadnom Balkanu, a predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i ovog puta nazove „mali Putin“. 

„U vreme kada se ceo demokratski svet distancirao od Putina, naš severni sused organizuje skupove podrške Putinu, hvaleći ga i pravdajući njegove zločine u Ukrajini“, poručio je Kurti između ostalog.

Njegov autorski tekst, odnosno stavovi izneti u njemu, ubrzo je naišao na reakciju srpskog ministra spoljnih poslova, Nikole Selakovića, koji je sada Kurtija nazvao „malim balkanskim Hitlerom“.

Selaković smatra da, dok Vučić vodi politiku osiguranja mira i stabilnosti i osim što postavlja nacionalni cilj Srbije, značajno šire čuva čitav naš region – kroz vakcine, puteve, pšenicu i ostalo, Kurti sa druge strane, kako je kazao, „sanja o tome kako ognjem i mačem da pokori i osvoji sever Kosova i Metohije, kako da Srbe skloni sa lica zemlje i kako da stvori tzv. Veliku Albaniju“.

Direktor Kancelarije za KiM, danas se praktično nadovezao na Selakovića, takođe nazvavši Kurtija „malim balkanskim Hitlerom“.

Petković sada poručuje da je zapravo Kurti taj i jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu: „Mali balkanski Hitler Aljbin Kurti koji sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije“.

„U takvim hitlerovskim snovima i planovima mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za interese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje“, ističe direktor Kancelarije za KiM.

Petković smatra da u tome i leži razlog za svakodnevne Kurtijeve „napade“ na predsednika Vučića, „koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota“.

U svojoj reakciji direktor je potom napravio svoju kratku uporedbu Beograda i Prištine.

„Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi ‘veliku Albaniju’, Beograd se zalaže za ‘otvoreni Balkan’. I dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine“, istakao je Petković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.