Petković danas u poseti Metohiji, obilazi Istok, Osojane i povratničke porodice

Foto: KoSSev

Drugi je dan zvanične posete direktora Kancelarije za Kosovu i Metohiju, Petra Petkovića. Ovog puta direktor vladine Kancelarije, započeće posetu Metohiji obilaskom opštine Istok.

Petković će u centru Istoka u 9.30 posetiti šestočlanu porodicu sveštenika Nebojše Sekulića, paroha crkve Svetih Petra i Pavla.

On će nakon toga, obići i povratničku porodicu Ranka Sedlarevića u selu Dragoljevac i tom prilikom će razgovarati sa meštanima.

Pola sata pre podneva, u selu Dubrava, Petković će obići osamdesetjednogodišnjeg povratnika Radoja Pumpalovića, koji je, kako navode iz Kancelarije za KiM, u poslednjih šest meseci pretrpeo pet napada od strane nepoznatih počinilaca.

Petković će potom u Osojanu, u 12.30 obići i Dom zdravlja, gde će sa medicinskim osobljem razgovorati o problemima i potrebama ove zdravstvene ustanove.

Obilizak crkve Svetog Arhanela Gavrila i polaganje venca na spomen ploču, posvećenu stradalima na teritoriji opštine Istok planiran je za 13 časova.

Posetu ovoj metohijskoj opštini, Petković će završiti posetom povratničkom domaćinstvu Stanka Ostojića, u 13.40.

Iz Kancelarije za KiM, napominju da će sve aktivnosti biti sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom kovid 19.

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji. On je juče posetio Leposavić, gde je sa građanima ove opštine razgovarao o isplati jednokratne pomoći Vlade Republike Srbije namenjene građanima na Kosovu, a sa čijom isplatom se započelo juče.

Iz Partije Kosovskih Srba, ovu posetu direktora Kancelarije za KiM, ocenili su kao „vid omalovažavanja Srba sa KiM i jasna poruka da naša borba na ovom prostoru ima cenu, određenu od Vlade Srbije i da je ta cena bednih 100 evra“.

Podsetili su da je to „vid ponižavanja i zloupotrebe Srba sa KiM u režiji Aleksandra Vučića i marionetske Vlade Ane Brnabić, jer Srbi na KiM svoju borbu vode zarad svojih porodica i Srbije i ponižavanje je plaćati Srbe za tu borbu i slikati se sa izmanipulisanim ljudima“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.