Petković sa Leposavcima o finansijskoj pomoći: Pokazali smo da brinemo, država je uz vas

Foto: KoSSev

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, obišao je danas Leposavić gde je razgovarao sa građanima o isplati jednokratne pomoći Vlade Republike Srbije namenjene građanima na Kosovu a koja je počela danas. 

Tim povodom, Petković je obišao ekspozituru Banke Poštanska štedionica ispred koje je na isplatu pomoći čekalo više desetina građana.

„Ovde smo da na terenu ispratimo početak finansijske pomoći, odnosno isplate finansijskih sredstava Vlade Srbije za naš narod na Kosovu i Metohiji, za sve naše ljude u srpskim sredinama“, kazao je.

Petković je ponovio da će od danas nezaposleni građani dobiti 200 evra, a da je 100 evra namenjeno za zaposlene, penzionere i decu.

Ova velika finansijska pomoć Srbije, kako je kazao Petković, pokazatelj je koliko država Srbija misli o svome narodu na KiM.

„Ovo pokazuje da brinemo o našim ljudima, da im finansijski pomažemo, ali da smo im i u moralnom smislu podrška, jer našem narodu može da bude dobro isključivo ukoliko je njihova država Srbija uz njih“, poručio je Petković, dodajući da će tako biti i nadalje.

Između ostalog, kako je kazao, ova pomoć će omogućiti porodicama na KiM, pogotovo južno od Ibra gde je, kaže, život teži, da ostvare finansijsku pomoć od 500, 600 ili 800 evra u zavisnosti od broja članova porodice.

Petković je poručio da će Srbija i u narednom periodu da pomaže i brine o srpskom narodu na KiM kroz različite projekte.

„Prihod od 4 milijarde dinara dodatno je ostvaren za narod na KiM i to u različitim projektima koje gradimo, za nabavku poljoprivrednih mašina, za nabavku setvenog materijala, za izgradnju bolnica, škola, vrtića, puteva, zapravo za jedan potpuno novi život u srpskim sredinama na prostoru KiM“, kaže on.

Još jednom je pozvao Srbe da ne napuštaju Kosovo, tj da „ostanu i dalje na svojim vekovnim ognjištima“.

On se danas u Leposaviću ujedno zahvalio rukovodstvu Banke Poštanska štedionica na realizaciji isplate ove pomoći.

„Reč je o jednoj značajnoj finansijskoj instituciji koja je stara preko jednog veka i koja postavlja nove standarde, ali i velikom prijatelju Kancelarije za KiM“, ističe Petković.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, Bojan Kekić i Petković su potom podelili 25 tableta deci kojoj je, kako je rečeno, to najpotrebnije, iz četiri opštine na severu KiM, a koje je obezbedila ova banka i „SNP Srbija“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.