Peci: „Vidimo se u izolovanom i bankrotiranom Kosovu“

„Čini mi se da nismo svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo. Reči i argumenti više ne obavljaju posao. Poglavlje podrške i partnerstva ključnih zapadnih zemalja sa našom zemljom sada je takoreći zatvoreno! Vidimo se u izolovanom i bankrotiranom Kosovu! Na kraju krajeva, šta smo tražili – to smo i dobili!“, poručio je poznati kosovski intelektualac Ljuljzim (Lulzim) Peci.

On je svoj stav izneo na Fejsbuk stranici, a u vezi sa aktuelnom situacijom u kojoj najviši zapadni zvaničnici već drugu nedelju pozivaju kosovskog premijera da hitno deeskalira situaciju na Severu, dok on i dalje ne preduzima korake koji se od njega zahtevaju.

Peci je sinoć poručio da dok kritikuje one glasove na Kosovu koji ga pozivaju da se ne oglušuje o strateške partnere Kosova, Kurti „problem“ vidi kod izaslanika SAD i EU, a ne u samim državama.

„Kao da su došli turistički, a ne da predstavljaju (SAD i EU, prim.red.)!“ – poručio je Peci govoreći o nedavnoj poseti Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara, dodajući:

„Pokušaj da se ovo predstavi relativizacijom, nas u najboljem slučaju, predstavlja komičnim!“

Dok se preko 10 dana Aljbin Kurti uporno poziva da povuče specijalne policijske snage iz zauzetih opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, izmesti gradonačelnike na alternativne lokacije, i raspišu se novi izbori za četiri opštine i to sa osiguranim učešćem Srba, Kurti obilazi ove jedinice u bazi Belvedere, koja se nalazi u Južnoj Mitrovici.

Sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova i jednim od njegovih najbližih saradnika ruča u kantini i poručuje specijalcima da su ostvarili neverovatan uspeh na Severu.

Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.