Pacoli: Veselinovića sam u Budvi video sa poslanicima, sreli smo se dok smo sidrili brodove

FOTO: Krik

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; prekjučerašnje izdanje)

Predsednik Alijanse Novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da ne poznaje nijednog od članova grupe Zvonka Veselinovića, protiv kojih su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije smatrajući da su odgovorni za trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije.

Pacoli je za RTV 21 rekao da je Zvonka Veselinovića video u Budvi u društvu poslanika Skupštine Kosova, pre oko dve godine.

„Pre dve godine, na odmoru na Jadranu u Budvi, predstavili su mi čoveka, za kojeg sam kasnije saznao da je Zvonko Veselinović. Tamo su mu u pratnji bili poslanici tadašnje Skupštine Kosova. Samo sam ih pozdravio i toliko. Veselinovića ne poznajem, niti sam ga kasnije video. Ni danas ne znam ko je od njih bio Veselinović“, izjavio je Pacoli.

„Jednostavno nam se desilo da smo se sreli dok smo sidrili brodove. Oni su upravo bili tamo kada sam otišao. Poznavali smo gradonačelnika Severne Mitrovice i pozdravili ga. Bila su i tri poslanika Skupštine Kosova“.

Lider AKR je dalje naglasio da su sankcije Veselinoviću i njegovoj grupi fer potez SAD.

KoSSev: Raniji napisi

Pacoli je i ranije govorio o ovom susretu na jahti, ali se tada Veselinović nije spominjao, već samo potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić uz predsednika Gorana Rakića.

„I on (Goran Rakić) mi je rekao da dođem da sednem i popijem piće i normalno bez ikakvih predrasuda ušao sam tamo, da se zakunem i dam časnu reč da sam bio i popio piće, ne znam čija je jahta. Dok sam bio tamo, čovek je došao i sedeo, niko ga nije predstavio kao ime Radoičić, onda sam se pozdravio, izašao sam, uzeo decu i izašli smo u grad. Poznavao sam samo tri poslanika. Nisam pitao čija je to jahta, jer je vrlo privatna, vlasnik jedne privatne jahte ne pita ko je vlasnik druge jahte. Jahta je bila manja od moje jahte i uopšte nisam pitao. Otišli ​​smo sutradan, udaljili se odatle, ali možete da pitate Rakića, nisam znao ko je bio tamo, ostao sam 10 minuta. Ni danas ne znam koji je (od njih) bio Milan Radoičić“, kazao je Pacoli zimus novinarki Jeti Džari.

Inače, sada već viralnu fotografiju sa jahte izvorno su objavili KRIK i portal Insajderi ali iz drugog ugla, gde se, uz Pacolija, Radoičića, Rakića i njega, vidi i deo muškarca koji sedi leđima okrenut. Ni tada se nije spominjao Zvonko Veselinović kao deo ovog društva.

FOTO: Insajderi

Fotografija je, kako je KRIK tada pisao, nastala u vreme pregovora o formiranju vlade Ramuša Haradinaja. Do sastanka na jahti u Budvi, došlo je ne pre dve godine, već u leto 2017, a Pacoli je ubrzo posle toga napustio dotadašnje političke partnere, pridružio se koaliciji Ramuša Haradinaja i postao ministar spoljnih poslova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.