Pacoli o susretu sa Rakićem na jahti: Pozvao me da dođem i popijem piće

Foto: Krik

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Predsedavajući stranke Nova kosovska alijansa, Bedžet Pacoli (Behgjet Pacolli), u intervjuu za „Kallxo Pernime“ ispričao je mnoge događaje na političkoj sceni, a među njima je bila i viralna fotografija kada je viđen na jahti sa čovekom koji se traži pod sumnjom da je organizovao ubistvo Olivera Ivanovića – Milanom Radoičićem.

Pacoli je pred Jetom Džarom (Jeta Xharra) u emisiji negirao da je poznavao Milana Radoičića, rekavši da ga nikada nije video i da ga nikada ranije nije poznavao.

Rekao je da, kada je video da je na jahti bio predsednik Srpske liste Goran Rakić, pozdravio ga je i čak pozvao gradonačelnika Mitrovice Agima Bahtirija da ga ‘iznenadi’.

Objasnio je da je na njegovoj jahti bio postavljen sto da večera sa svojom decom, nastavio je Pacoli priču, kazavši da je video Rakića kako izlazi sa (druge) jahte na kojoj je boravio sa nekim drugim ljudima.

„Ja sam poznavao predsednika Mitrovice koji je danas potpredsednik Srpske Liste, Rakića, on je bio tu i nekoliko zvaničnika Srpske Liste. Mi smo završili i izašli (porodica Pacolijeva), Rakić je sišao odatle i došao kod mene: A, Bedžet kako je dobro što te vidim. I rekao sam mu, polako, napraviću ti jedno iznenađenje i pozvao sam Agima Bahtirija pošto su oni drugovi i viđaju se. Agim Bahtiri je bio jako nervozan zato što je mislio da smo se dogovorili da se tamo sretnemo a njemu nismo ništa rekli i rekao sam mu, da je to bilo slučajno“, kaže Pacoli o događaju.

Kazao je i da je otišao na jahtu na kojoj su bili neki članovi Srpske liste iz kosovske skupštine i ušao je da popije piće, negirajući da je poznavao Milana Radoičića.

“I on (Goran Rakić) mi je rekao da dođem da sednem i popijem piće i normalno bez ikakvih predrasuda ušao sam tamo, da se zakunem i dam časnu reč da sam bio i popio piće, ne znam čija je jahta. Dok sam bio tamo, čovek je došao i sedeo, niko ga nije predstavio kao ime Radoičić, onda sam se pozdravio, izašao sam, uzeo decu i izašli smo u grad. Poznavao sam samo tri poslanika. Nisam pitao čija je to jahta, jer je vrlo privatna, vlasnik jedne privatne jahte ne pita ko je vlasnik druge jahte. Jahta je bila manja od moje jahte i uopšte nisam pitao. Otišli ​​smo sutradan, udaljili se odatle, ali možete da pitate Rakića, nisam znao ko je bio tamo, ostao sam 10 minuta. Ni danas ne znam koji je (od njih) bio Milan Radoičić“, rekao je Pacoli dalje u intervjuu.

Na pitanje o razgovorima koje je vodio s Rakićem, Pacoli je rekao „tu sam mogao da lobiram za dobre odnose sa Agimom Bahtirijem, ali nisam pričao o politici sa Rakićem“.

U vezi sa onim što je Pacoli rekao i da je takođe spomenuo Agima Bahtirija, Kallxo je pokušao i da od njega dobije izjavu. On nije odgovarao na pozive i poruke.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.