Osmani: Srpska lista zastupa interese kriminalnih struktura


Srbi na Kosovu ne plaše se mene već vođa kriminalnih organizacija Srpske liste. Ja sam ne samo predsednica svih, već i vrhovni komandant vojske u kojoj su i Albanci i Srbi. Ovo tvrdi Vjosa Osmani, uz dodatak o Putinu i Miloševiću, kada govori o „nelegalnim strukturama“ na Severu.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, Vjosa Osmani je, odgovarajući na pitanje novinara EuronewsAlbania o navodima gradonačelnika kosovskih opština iz redova Srpske liste o tome da ona nije njihova predsednica, kazala da građani na Kosovu „ne treba da nasedaju na njihovu propagandu“.

„Srpska lista u najmanju ruku ne predstavlja interese Srba koji žive na Kosovu. Srpska lista je postala reprezentativna za interese kriminalnih organizacija koje su na crnoj listi SAD. Ne samo da sam predsednica Republike Kosovo, svih građana bez razlike, uključujući i sve Srbe koji žive na Kosovu, već sam i vrhovni komandant vojske ove zemlje, među kojima su i Albanci, ima i Srba, tu su i Turci, Goranci i druge zajednice“, kazala je.

Naglasila je da se Srbi na Kosovu plaše zapravo tih, kako ih je opisala „nelegalnih struktura“, a ne nje.

„Međutim, ono što se dešava ovih dana, nažalost, jeste to da se srpskim građanima na Kosovu preti, plaše se ovih nelegalnih struktura. Mene se građani Srbi na Kosovu ne plaše, nikad, ali se plaše vođa kriminalnih organizacija, koji su ih blokirali i drže kao taoce da bi stvarali tenzije u Putinovom stilu. Zato još jednom pozivam sve srpske građane na Kosovu da ne nasedaju na propagandu koja ima svoj izvor u Rusiji i ljudima koji pripadaju Miloševićevoj prošlosti“.

Kaže da Srpska lista nije zainteresovana da radi na sprovođenje prava za zajednice, već je zainteresovana da i dalje bude Vučićev „satelit“, te da to najviše šteti samim Srbima koji žive na Kosovu.

Ona sa druge strane sebe vidi kao „brižnu predsednicu svih“.

A kao brižna predsednica, juče je iz Mamuše, najavila skoru posetu Severu.

„Vrlo brzo ću biti na Severu da obiđem građane. Što se tiče poseta opštinama, mora da postoji i volja gradonačelnika opština, kao što je postojala kod predsednika opštine Mamuša“, kazala je juče nakon sastanka sa gradonačelnikom Avdulhadijem Krasnićijem (Abdulhadi Krasniq).

„Najavu posete Vjose Osmani doživljavamo kao provokaciju srpskog naroda i još jedan vid pritiska na naše građane, posebno u svetlu antisrpskog delovanja i antisrpskih izjava koje je Osmanijeva davala u prethodnom periodu. Na severu Кosova i Metohiji Vjosu Osmani niko ne doživljava kao svoju predsednicu, ni mi ni naši građani i sve dok je tako ona nema šta da traži na severu Кosova i Metohije“, poručila su četiri gradonačelnika severnih opština.

Šta je još kazala danas, a šta je poručio slovenčaki predsednik u posebnim vestima:

Osmani posle sastanka sa Pahorom: Uzajamno priznanje Kosova i Srbije, jedini način da se obezbedi mir

Pahor: Sporazum o Zajednici mora da se prmeni

Šta je Pahor poručio u Beogradu prošle nedelje, a šta predsednik Aleksandar Vučić, podsetite se u:

Tri Pahorove poruke za Prištinu: Dijalogom se sve rešava, ali mora da bude živahniji, primenite potpisano


Srpska lista: Glasali smo za Vjosu Osmani zahvaljujući zna se dobro kom našem funkcioneru i tada nismo bili kriminalci

Anketa: Srbi ne doživljavaju Osmani kao predsednicu, a ni da Srpska lista zastupa njihove interese, već kriminalne strukturePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.