Orahovac: Molba građanima da ne silaze u donji deo grada

FOTO: Orahovac/V. Ćup/Gračanicaonline
FOTO: Orahovac/V. Ćup/Gračanicaonline

Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Orahovac danas je pozvao stanovnike iz gornjeg dela grada da ne odlaze u grad usled informacija iz policije, da je u gradu već 16 osoba inficirano korona virusom, javlja portal Gračanicaonline.

„Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Orahovac, na sednici održanoj 26.04.2020 godine, zbog saznanja (iz policijskih izvora) da je u gradu Orahovcu registrovano 16 lica zaraženih virusom korona, insistira, moli i apeluje na sve građane gornjeg dela Orahovca, da bez preke potrebe nikako ne izlaze iz kuća i ne silaze u donji deo grada”, navodi Gračanicaonline, pozivajući se na dokument u koji je portal imao uvid.

Građani iz ovog dela se takođe pozivaju da se obrate članovima Кriznog štaba i volonterima za sve što im je potrebno.

Korona virus se pojavio u Centru za dijalizu bolnice u Prizrenu, a kako je navela Gračanicaonline, nekoliko Srba na dijalizu ide upravo u taj centar.

U Gornjem delu Orahovca živi oko 350 preostalih Srba.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.