Odbornik u opštini Ranilug kažnjen sa 700 evra zbog neprijavljivanja imovine

Shutterstock

Izvor: Zakletva za pravdu (Deo teksta je preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

N. Đ, odbornik Srpske liste u opštini Ranilug kažnjen je sa 700 evra zbog nepotpunog prijavljivanja imovine.

Ovu odluku donela je sudija Osnovnog suda u Gnjilanu, ogranak u Kamenici, Valjbone Dervodelji (Valbonë Dërvodeli), nakon što je optuženi priznao krivicu 18. oktobra ove godine, prenosi Zakletva za pravdu.

Presuda je sastavljena 31. oktobra, a iz nje je poznato da je optuženi N. Đ. prvobitno osuđen na novčanu kaznu od 100 evra i tri meseca efektivnog zatvora.

Ali, uz njegovu saglasnost, kazna zatvora zamenjena je novčanom u iznosu od 600 evra, tako da je optuženi sada dužan da plati novčanu kaznu od ukupno 700 evra.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu podiglo je 18. maja 2021. godine optužnicu protiv N. Đ. kojom se tereti za krivično delo „Neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovine, prihoda, poklona i druge materijalne dobiti ili finansijskih obaveza“.

Prema navodima tužilaštva, optuženi u formularu deklarisanja imovine predatom Agenciji Protiv Korupcije (APK) 1.aprila 2020, nije deklarisao svoju imovinu i to, 12 poljoprivrednih zemljišta i jedno šumsko zemljište, u ukupnoj površini od 9,798 m2, imovina koja je registrovana u Katastarskoj zoni u Ranilugu, a ovaj uslov je potvrđen imovinskim listom izdatim od strane Kosovske katastarske agencije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.