Odbačena krivična prijava Trajković protiv Vučića i Đurića

rada trajkovic
Foto: N1

Vest je ažurirana

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbilo je prigovor Rade Trajković protiv odluke Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kojom je odbačena krivična prijava podneta protiv Aleksandra Vučića i Marka Đurića zbog ugrožavanja njene sigurnosti, rekao je FoNetu njen advokat Vladimir Gajić.

Prema rečima Gajića, tužilaštvo smatra da Vučić i Đurić nisu ugrozili sigurnost kada su je javno optužili da je ona isključivi krivac što se osumnjičeni u istrazi zbog ubistva Olivera Ivanovića nalaze u pritvoru u Prištini.

Protivrečnost ovakve odluke tužilaštva, rekao je Gajić, vidi se pre svega u činjenici da je srpska policija odmah nakon javnih nastupa Vučića i Đurića izvršila procenu bezbednosti Rade Trajković i ocenila da je njena lična bezbednost ugrožena u meri da joj je predložena i određena lična zaštita od pripadnika policije.

„Navedenom odlukom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu postupak je u ovom momentu okončan, odnosno mi više nemamo na raspolaganju pravna sredstva protiv odluke tužilaštva“, izjavio je za FoNet Gajić.

Danas

KoSSev –Trajković: Naći ću modalitet da se žalim Strazburu

Sa druge strane, Rada Trajković, u naknadno datoj izjavi za Radio Kim poručuje da će „pronaći modalitet da se žali Strazburu“.

Na pitanje da li smatra da je njena sigurnost i dalje ugrožena, Trajkovićeva je kratko odgovorila:

„Vrlo. Ako znate da su državni organi, kao što je tužilaštvo u funkciji zaštite onih koji prete, etiketiraju i lažu, onda morate biti zabrinuti“, prenosi RTV Kim.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.