Uhapšen u Leposaviću zbog sumnje u tešku krađu, ne zbog umešanosti u ubistvo Ivanovića

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Vest je ažurirana

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas muškarca M. M. iz Leposavića na osnovu poternice prištinskih organa, zbog krivičnog dela ’teška krađa’, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović. 

Radović je objasnio da je lice slobode lišeno danas oko 12:30 u jednom od lokala u Leposaviću, na osnovu poternice od strane prištinskih organa.

U međuvremnu su se pojavile spekulacije da je u pitanju hapšenje lica koje kosovsko specijalno tužilaštvo navodno traži u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

Neimenovani izvor blizak specijalnom tužilaštvu Kosova za KoSSev je, međutim, demantovao da je danas iko uhapšen u vezi sa istragom ubistva, odnosno umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, odnosno da je bilo nedavnih hapšenja, a van onog što je poznato od pre nekoliko meseci.

„Nikakvog hapšenja nije bilo u vezi sa tim (slučaj ubistva Olivera Ivanovića prim. red.), to je sigurno“, rekao je ovaj izvor večeras za KoSSev.

Na pitanje da li je moglo da dođe do hapšenja lica koje bi moglo da bude jedno od lica koje kosovsko specijalno tužilaštvo traži upravo u vezi sa istragom ovog ubistva, ali da je uhapšen u vezi sa nekim drugim krivičnim delom, naš izvor je rekao da to ne zna i da o tome ne može ništa da kaže, te da nema informacije o bilo kakvom hapšenju.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, takođe nije dao zvaničnu potvrdu o punom identitetu osumnjičenog. Ponovio je da je osumnjičeni M. M, na osnovu njemu dostavljenih informacija iz Prištine, tražen samo za „tešku krađu“, te da nema detaljnije informacije o ovom slučaju.

U međuvremenu, Partija kosovskih Srba iz Leposavića je pozdravila akciju hapšenja Kosovske policije, poručivši da je M. M. „blizak“ Srpskoj listi koja je, kako navode „politički subjekt koji okuplja najjače kriminalne klanove na Severu Kosova, a koji za račun Srpske liste prete i ucenjuju Srbe na Severu Kosova i učestvuju u kriminalnim aktivnostima na Severu“.

Ubrzo nakon saopštenja PKS oglasila se Srpska lista, koja je optužila predsednika ove stranke, Aleksandra Jablanovića i članove njegove stranke da lažu. Nazvavši ih „satelitima Prištine i saradnicima stranih službi“ iz ove stranke dodaju da „klan Jablanović zarađuje devizne dnevnice pokušajima da unose razdor i poljuljaju poverenje koje Srbi na svim izborima daju Srpskoj listi“.

Podsetimo, nakon hapšenja trojice osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, 23. novembra prošle godine, saopšteno je da je istraga o ovom ubistvu proširena na još dva lica. Aprila ove godine, KRIK je pisao da je istraga zapravo proširena na Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića, za koga se spekuliše da je iz Leposavića, a ove navode potvrdio je krajem aprila meseca u intervjuu za KoSSev, advokat jednog od osumnjičenih za umešanost u ovo ubistvo – Marka Rošića, Mahmut Haljimi. Međutim, Specijalno tužilaštvo Kosova nije nikad potvrdilo identitet lica na koja je istraga proširena.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.