Od januara povećanje plata vojsci, zdravstvenim i socijalnim radnicima

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će od prvog januara sledeće godine uslediti novo povećanje plata zdravstvenim radnicima, socijalnim radnicima i vojsci.

Vučić je na jučerašnjoj konferenciji za štampu, nakon obilaska TE Kostolac, govorio o uvećanju plata u prethodnom periodu, ali i najavio da će vojska, zdravstveni i socijalni radnici od januara dobiti novo povećanje u iznosu od 8 odsto.

Kaže da su medicinske sestre u periodu od 2011. do 2021. godine, tj. do oktobra meseca, imale povećanje od 71.2 odsto, a da će prvog januara ono iznositi 85 odsto.

Lekar specijalista je do oktobra ove godine imao uvećanje od 68 odsto  – sa 604 evra na 946 evra. Sada ide na 1.055 evra, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je ujedno saopštio da se u poslednjem periodu beleži mnogo niži nivo odlaska zdravstvenih radnika iz Srbije, te da je u prethodne tri godine zapošljeno 3.807 novih lekara i medicinskih tehničara i sestara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.