Očekuje se da će „Metla 2“ Glauka Konjufce poništiti stotine diplomatskih pasoša datim rodbinama političara …

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Očekuje se da će aktuelni ministar spoljnih poslova Kosova, Gljauk Konjufca, doneti nove odluke u narednim danima.

Očekuje se da će kosovski ministar spoljnih poslova Konjufca, posle smene nekoliko ambasadora i konzula, koji su uglavnom bili partijski ljudi i članovi porodica političara, poništiti stotine diplomatskih pasoša.

Izvor u Ministarstvu spoljnih poslova rekao je za Zeri da postoje stotine diplomatskih pasoša koje će Konjufca poništiti.

„Prošli ministri zloupotrebili su način izdavanja diplomatskih pasoša. Većina estrade imala je diplomatske pasoše, kao i mnogi privrednici i članovi porodica političara. Očekuje se da će stotine diplomatskih pasoša biti poništeni u narednim danima“, rekao je izvor.

Prema ovom izvoru, mnogi pasoši su takođe dati moćnim privrednicima koji se bave biznisom.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspora nisu želeli da razgovaraju o ovom pitanju.

Pre nekoliko dana Konjufca je smenio sestru poslanice PDK-a, Fatmire Musljiu, bivšu poslanicu LDK, Teutu Sahatćiu, i sina ministarke kulture Vljore Dumoši.

Konjufca je takođe predložio razrešenje više ambasadora, uključujući kosovsku ambasadorku u SAD, Vljoru Čitaku.

Pored Vljore Čitaku, Konjufca je predložio razrešenje još 6 ambasadora: Edona Canu, Ljirim Grejčevcija (Lirim Grajqevci), Špenda Kalabu (Shpend Kallaba), Mimozu Ahmetaja, Iljbera Hisu (Ylber Hysa) i Ramadana Avdiu.

Pročitajte još:

Konjufca predlaže povlačenje još 7 ambasadora, među njima i Čitaku

Diplomatski skandali Kosova u 2019

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.