Srbija: Uvodi se policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova

FOTO: Sednica Kriznog štaba/ FoNet/Slobodan Miljević
FOTO: Sednica Kriznog štaba/ FoNet/Slobodan Miljević

Zabrana kretanja u Srbiji biće produžena od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 časova ujutro, potvrđeno je danas na redovnoj konferenciji kriznog štaba u Beogradu.

BETA/Brnabić: Nekoliko koraka će prethoditi eventualnoj celodnevnoj zabrani kretanja

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će nekoliko koraka prethoditi eventualnom uvođenju celodnevne zabrane kretanja.

„Mislim da je struka za to, to može da se čuje na konferencijama za novinare. Mi se trudimo da to izbegnemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome da postoji još koraka pre toga“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Navela je da te korake predstavljaju mere izolacije najvećih žarišta koronavirusa – Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije i zatvaranje velikih firmi na sedam ili 14 dana.

Brnabić je obrazložila da je mera zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u pet časova ujutru doneta zato što je tokom tih dana najviše građana na ulicama, a najmanje se poštuju mere Vlade Srbije.

Period kada penzioneri mogu da idu u kupovinu pomeren je na petak od 4 do 7 sati ujutru.

Ranije je postojala ideja da policijski čas bude uveden samo za Beograd i Niš, kao najveća žarišta, ali će to ipak važiti za celu zemlju.

Podsetimo, do sada je zabrana kretanja važila od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutro. To nije važilo za starije od 65 godina, koji su mogli u kupovinu u subotu ujutru.

Takođe, od zabrane kretanja su bili izuzeti vlasnici kućnih ljubimaca koji su mogli da svoje ljubimce izvode uveče od 23 do 1 čas i nedeljom od 8 do 10 časova ujutro.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 219 novoobolelih od korona virusa, ali i četiri smrtna slučaja. Ukupno je do sada zabeleženo 2.666 zaraženih i 65 preminulih.

Najmanje 82.726 osoba je do danas umrlo od posledica korona virusa u svetu, dok je više od 1.438.290 zaraženih, najnoviji su podaci agencije Frans pres.

Danas

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.