Obradović: Bojkot izbora kao način da sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije

„Bojkot izbora 21. juna je jedan od načina da sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, jer nećemo dati legitimitet ideji Aleksandra Vučića o priznanju nezavisnosti lažne države Kosovo čija realizacija sledi posle izbora“, rekao je lider Dveri Boško Obradović juče u Vranju.

„NS je pomognuta da dođe na vlast u Srbiji od strane zapadnih mentora upravo da bi završila sa zaokruživanjem druge albanske države na Balkanu. Oni su polovinu tog obećanja ispunili potpisivanjem antiustavnog Briselskog sporazuma 2013. godine, a drugu polovinu treba da završe nakon lažnih izbora 21. juna“, navode Dveri.

„Zapadnim mentorima iz Brisela i Vašingtona se očito žuri sa priznanjem separatističke tvorevine na Kosovu i Metohiji, pa su najpre požurivali formiranje nove separatističke vlade u Prištini, a sad podržavaju i požuruju izbore u Srbiji, kako bi posle toga usledili brzi pregovori i dogovori dve strane, istakao je Obradović“, navodi se u saopštenju Dveri.

Kako je Obradović kazao, veoma je karakteristično da je Aleksandar Vučić najavio nastavak pregovora bukvalno sutradan po završetku izbora u Srbiji, što govori o hitnosti završetka pregovaračkog procesa koji nesumnjivo vodi ka priznanju lažne države Kosovo od strane Beograda i njenom učlanjenju u UN.

„Ono što posebno zabrinjava jeste što je naša vlast spremna na odricanje ne samo od KiM, već se u tajnim pregovorima između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija koji traju dve godine unazad u okviru ideje razgraničenja, spominje pripajanje delova opština Preševo, Bujanovac i Medveđa drugoj albanskoj državi na Balkanu, što vodi ka stvaranju Velike Albanije kao ogromne bezbednosne pretnje za sve države u regionu“, naveo je lider Dveri.

Dodao je da je ideja ovih lažnih izbora, konstituisanje lažne Skupštine koja će potvrditi dogovor između Vučića i Tačija.

„Zato je bojkot izbora način da sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije“, poručio je ovaj opozicioni vođa.

Prema njegovim rečima, sve odluke buduće lažne Skupštine i Vlade biće nelegitimne i poništene nakon smene vlasti.

„Na taj način svi koji bojkotuju izbore izražavaju svoje neslaganje sa kršenjem Ustava i predajom Kosova i Metohije, i omogućavaju budućoj vlasti nakon pada Aleksandra Vučića da poništi sve štetne sporazume po srpske nacionalne i državne interese, ne samo po pitanju KiM, već i drugim“, rekao je Obradović.

Boško Obradović obilazi srpske gradove u kampanji objašnjavanja zašto građani treba da bojkotuju predstojeće srpske izbore.

Danas

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.