Novo povlačenje kandidature kod Olivera Ivanovića: Doktor odlučio da pozove birače da glasaju za Srpsku

Posle tri kandidata sa lista GI SDP Oliver Ivanović i GI "Za naš Zvečan" koji su svoje kandidature povukli sa ovih lista zahtevom CIK-u i saopštenjima za javnost sa tvrdnjom da su ih njihove liste "dovele u zabludu", i porukom da je "Srpska lista jedina pravi i iskreni borac za opstanak i ostanak Srba", još jedan kandidat sa Ivanovićeve liste u Kosovskoj Mitrovici se povlači, ali ovog puta sa pozivom "svojim potencijalnim glasačima" da "daju glas Srpskoj listi". Doktor Zoran Spasojević koji je povukao kandidaturu je "imao u vidu da politika predsednika Aleksandra Vučića čini sve kako bi mi Srbi bolje i bezbednije živeli na Kosovu i Metohiji i ulaže velike napore ka uspostavljanju srpskog jedinstva i sloge".

U saopštenju, kako javljaju mediji "TV Most" i "Radio Kosovska Mitrovica", dr Zoran Spasojević obaveštava javnost da je odlučio da povuče svoju kandidaturu za odbornika ispred liste GI SDP Oliver Ivanović, za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji. Saopštenje, koje KoSSevu nije dostavljeno, objavljujemo u celosti, a preuzeto sa TV Most i Radija Kosovske Mitrovice:

 Pročitajte još:

Dr Ivanović: Nema pritiska na zaposlene. Da li je američki ambasador izdao zadatak da se posvađamo?

Još jedan kandidat za odbornika "doveden u zabludu": Tomislav Dejanović sa Milovićeve liste podržao Srpsku

Ivanović posle povlačenja kandidatura: Pritisak iz Srpske, žalosno je ovo što rade sa ljudima​

Sa identičnim tekstom povukli kandidature kod Ivanovića, podržali Srpsku​

Ivanović i Milović zajedno pred novinare: U julu ovakav incident, u oktobru ubistva?​

“Odlučio sam da se povučem iz izbornog procesa i sve svoje potencijalne glasače pozivam da ne glasaju za mene, već da glas daju Srpskoj listi. Imao sam u vidu da politika predsednika Aleksandra Vučića čini sve kako bi mi Srbi bolje i bezbednije živeli na Kosovu i Metohiji i ulaže velike napore ka uspostavljanju srpskog jedinstva i sloge, kaže se u saopštenju dr Zorana Spasojevića. Znajući sve ovo, doneo sam ovakvu odluku jer ne želim da na bilo koji način narušim trud i zalaganje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ka jedinstvu i prosperitetu srpskog naroda. Ovi putem istovremeno dajem podršku Srpskoj listi na predstojećim lokalnim izborima."

U kratkoj telefonskoj izjavi za KoSSev Ivanović, kojeg smo zatekli u Gračanici gde učestvuje na okruglom stolu koji organizuje Srpski nacionalni forum "Unutrašnji dijalog: Šansa ili farsa", naveo je da nije znao za slučaj povlačenja kandidature Zorana Spasojevića i ponovio da se radi o "velikom i nezamislivom pritisku".

 

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.