Novaković: Kosovska policija sprečava radnike Elektrosevera da održavaju mrežu u Z.Potoku; KP demantuje

Dalekovod, struja
Foto: KoSSev

Pripadnici Kosovske policije ometali su radnike Elektrosever u održavanju elektro mreže u opštini Zubin Potok, tako što im zabranili kretanje lokalnim putem, saopštio je direktor Elektrosevera i član Kriznog štaba na Severu, Boban Novaković.

Juče su, kako je naveo Novaković, policajci sprečili radnike Elektrosevera da propuste struju ka naselju Rezala, a danas su onemogućili otklanjanje kvara na mreži na potezu između Rovačkog poteza i sela Jabuka.

„Trenutno je oko 150 stanovnika, među kojima ima dece, starih i bolesnih, bez napona, i to selo Jabuka, Prevlak, Crepulja, Dren, Zagulj, kao i repetitor MTS-a na Kurilovu, čime su građanima onemogućene telekomunikacione usluge“, kazao je Novaković.

Kosovska policija je ekipi Elektrosever, tvrdi Novaković, kazala da će radnici KEDS-a danas otkloniti kvar.

„To je protivno svim dogovorima jer je održavanje mreže u tom delu do sada uvek vršeno od strane naših radnika“, poručio je član Kriznog štaba.

Ujedno je kazao da su se obratili KFOR-u za pomoć, ali da još uvek čekaju povratnu informaciju.

Novaković je danas obavestio i o još jednom slučaju koji se, prema njegovim rečima, dogodio pre pet dana na brani Gazivode.

„Elektromonter iz poslovnice Zubin Potok, M. T, 11. 12. 20222. fizički je i psihički maltretiran od strane Kosovske policije na brani Gazivode, kada je zajedno sa kolegom M. V. krenuo u TS „Andriće“ da otkloni kvar“, tvrdi Boban Novaković.

Kosovska policija u odgovoru za KoSSev portal demantovala je ove navode.

„Najnovije spekulacije su da je Kosovska policija i danas uhapsila bivšeg policajca – Z. M. u Severnoj Mitrovici, kao i da je KP na Severu sprečila radnike elektrodistribucije da izvrše popravke usled kvara nastalog na elektomreži. Još jednom demantujemo ove spekulacije, pojašnjavajući da nema zvaničnih informacija Policije Kosova o hapšenju dotične osobe, kao i da Kosovska policija nije ometala i ne ometa ni pod kojim okolnostima, nijednu instituciju ili zaposlenog koji službeno obavljaju svoje dužnosti“, navodi se u odgovoru KP.

Iz policije poručuju da su u vezi sa kvarom na elektromreži preduzete radnje u saradnji sa nadležnim organima na rešavanju i otklanjanju ovog problema.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.