Ponudio policijskom službeniku mito od 10 evra kažnjen sa 1.200

Zakletva za pravdu
FOTO: Zakletva za pravdu

Osnovni sud u Prizrenu izrekao je osuđujuću presudu državljaninu Albanije, Bekimu Baši (Bashi), optuženom da je počinio krivično delo davanje mita.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, Bekimu Baši stavlja se na teret da je 21. avgusta ove godine, oko 10 sati ponudio službeniku na prelazu „Vrbnica“ iznos od 10 evra.

Precizira se da je tokom zaustavljanja na prelazu sada osuđeni, u svojstvu vozača autobusa, a nakon što mu je policijski službenik zatražio dokumenta, predao tri pasoša i rekao policijskom službeniku – „u mom pasošu imaš jednu kafu“.

Kako prenosi Gazeta Express, Baša je danas priznao krivicu za krivično delo davanje mita, usled čega mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.200 evra.

Osim izrečene novčane kazne, osuđeni je u obavezi da plati 50 evra na ime sudskog paušala kao i još 50 evra na ime kompenzacije za žrtve krivičnog dela.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.