Nezadovoljni građani u blizini Tehničke škole traže da im se obrati S.Lista, skandiraju protiv Vučića – „izdaja“

Građani koji su okupljeni nedaleko od raskrsnice kod Tehničke škole vidno razočarani novonastalom situacijom, javno iskazuju nezadovoljstvo prema Srpskoj listi, a skandira se i protiv srpskog predsednika, Aleksandra Vučića. Svemu je prethodilo hapšenje Srbina sa Severa Kosova, kojeg je Priština označila kao vođu „Civilne zaštite“.

Veći broj građana okupio se ispred jedne od obližnjih zgrada, tvrdeći da se navodno u njoj nalazi rukovodstvo Srpske liste, zahtevajući da im se obrate.

Na samom ulazu nalaze se momci koji liče na obezbeđenje, a koji tvrde da čelnici ove stranke nisu tu.

Prema saznanjima KoSSev-a u ovoj zgradi u poslepodnevnim satima nisu bili čelnici Srpske liste, već je zapravo jedan od stanova u vlasništvu člana ove stranke.

Poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović pozvao je građane na strpljenje, zatraživši ujedno da se čelnici Srpske liste obrate u roku od pola sata.

On je takođe pozvao na mir i artikulisao nezadovoljstvo okupljenih ljudi, usled sveukupne situacije u kojoj su se našli Srbi na Severu Kosova.

Građane je ujedno pozvao na protest od narednog dana pred zgradom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, umesto u Zvečanu gde se već danima protestuje.

Građanima predlaže i da ponesu privremena rešenja za stanove i poslove, navodeći da upravo ona predstavljaju faktor nestabilnosti, zajedno sa političkom situacijom i potezima Beograda i Prištine.

Jović je kazao da među onima koji nose maske ima i onih koji nisu kriminalci, da se radi o „poštenim“, „srčanim mladićima“, a koji sakrivaju lica jer se plaše hapšenja.

Situacija u ovom delu grada je trenutno mirna.

Podsetimo, danas se još jednom začula sirena u Kosovskoj Mitrovici, a nakon hapšenja jednog Srbina.

Potom je iz Prištine potvrđeno da je reč o M. M, za kojeg je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, kazao da je navodno vođa „Civilne zaštite“, ali i organizatora napada na KFOR u Zvečanu.

Hapšenje je izvršeno u centru grada, a prema navodima očevidaca, policijski službenici sa dugim cevima su upali u frizerski salon i izveli jednu osobu iz objekta, koristeći potom i suzavac.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🇷🇸 ПОНОС СРБИʝЕ 🇷🇸 (@proud_serbia)

Policajci su se povlačili u pravcu ulice Iva Lole Ribara, odnosno Bošnjačke mahale, kada su okupljeni građani koji su se pobunili krenuli za njima.

Srbi su se potom uputili ka Tehničkoj školi gde se i dalje nalaze. Sa druge strane, kod mosta u blizini ETC-a nalazilo se više blindiranih vozila specijalnih jedinica Kosovske policije. Ova vozila trenutno nisu vidljiva u glavnoj ulici. Dva oklopna vozila nalaze se u sporednim ulicama.

Pročitajte još:

Uhapšen jedan od vođa Civilne Zaštite; Građani okupljeni kod Tehničke škole, specijalci u Bošnjačkoj, sirene se više ne čuju

Nakon sastanka sa Kvintom, Kurti izašao sa predlogom za smirivanje tenzija na Severu, a u KM ponovo sirene i hapšenje „vođe civilne zaštite“

Ponovo sirena u Kosovskoj Mitrovici, hapšenje?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.